Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

MSV Duisburg winnaar Testspiel tegen De Graafschap

MSV Duisburg winnaar Testspiel tegen De Graafschap

De huidige interlandbreak werd door MSV Duisburg en De Graafschap aangegrepen om eens tegen elkaar te spelen. Een lang gekoesterde wens, van veel supporters van beide clubs, ging daarmee eindelijk in vervulling.
Om half 3 werd onder het oog van een kleine 250 supporters, waaronder ca 50 Nederlanders, afgetrapt op het Trainingsgelände van MSV Duisburg. De ploeg van trainer Torsten Lieberknecht trad grotendeels aan met de Stammmannschaft (oa Moritz Stoppelkamp, Lukas Daschner, Arne Sicker en Ahmet Engin). Zo zagen we ex-Graafschapper Vincent Vermeij nog weer eens aan het werk. Mike Snoei begon in een 5-3-2 opstelling met o.a. Jeremy Helmer, Ronald Baas en Frank Olijve in de basis. De Zebra’s uit Duisburg starten sterk. Al in de eerste minuut mochten we een grote kans noteren voor de Zebra’s. Gelukkig ging de bal voorbij het doel van Hidde Jurjus. Enkele minuten later kreeg Jordy Thomassen een uitgelezen kans om te scoren.

In ‘n een op een situatie, na een prachtige aanvalsopbouw beginnend bij Branco van den Boomen, stuitte hij echter op de MSV doelman. Na 23 minuten was het MSV dat via Ahmet Engin wist te scoren. Een fout in de verdediging, een te korte terugspeelbal van Toine van Huizen werd verkeerd ingeschat door de onnodige uit zijn doel komende Hidde Jurjus, werd goed afgestraft. Vincent Vermeij maakte hiervan handig gebruik en legde de bal netjes af op Ahmet Engin, die de bal in het doel schoof. Langzamerhand kregen de Doetinchemmers wat meer vat op het spel van de Duitsers. Kort voor de pauze was het Mohamed Hamdaoui, die op aangeven van Branco van den Boomen, onoplettendheid van de MSV verdediging wist af te straffen en de stand op 1-1 wist te brengen.

Na de pauze kwamen Ted van de Pavert, Daryl van Mieghem, Javier Vet, Stef Nijland en Ralf Seuntjens het veld in. Over en weer kregen beide ploegen een aantal kansen. Daryl van Mieghem ging twee keer op de keeper af en een schot van Javier Vet belande via de vuisten van de Duisburg goalie over de achterlijn. Aan de andere kant was het reserve doelman Nick van den Dam die een paar keer goed handelend optrad. Met nog 10 minuten te spelen gunde trainer Mike Snoei talenten als Milan Hilderink, Jonathan Vergara Berrio en Matthijs van Nispen nog wat speeltijd. In de 81e minuut was het opnieuw Ahmet Engin die na goed voorbereidend werk van Lukas Daschner, de bal buiten bereik van de Graafschap doelman tegen de touwen schoot. De Superboeren zetten nog even aan voor een offensief maar tot echte scoringskansen leidde dit niet.

MSV Duisburg won daarmee de eerste wedstrijd in de historie van misschien een lange reeks oefenwedstrijden tegen elkaar.

De Graafschap komt vrijdag 22 november, na een interlandperiode, weer in actie. In de Keuken Kampioen Divisie ontvangt de Achterhoekse club Jong PSV.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Donderdag 14 November  (Oefenwedstrijd 2019-2020)

MSV Duisburg - De Graafschap 1-1 (2-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Engin (23.),  1-1 Mohamed Hamdaoui (45.), 2-1 Engin (83.)

Arbiter:  Toeschouwers: 300

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus (46. Nick van den Dam), Leeroy Owusu, Jasper van Heertum, Toine van Huizen (46. Ted van de Pavert (83. Milan Hilderink)), Roland Baas, Frank Olijve (60. Javier Vet), Jesse Schuurman (87. Matthijs van Nispen), Branco van den Boomen (46. Stef Nijland), Jeremy Helmer (73. Jonathan Vergara Berrio), Jordy Thomassen (60. Ralf Seuntjens), Mohamed Hamdaoui (60. Daryl van Mieghem).

Populaire links
Maak je keuze

Ja, ik word lid van SV Superboeren

• Bestelformulier
Boek 65 jaar De Graafschap


® SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter - Facebook


Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X