De Graafschap boekt op bezoek bij Helmond Sport een belangrijke overwinning

Het was de tweede keer op rij dat De Graafschap een uitwedstrijd met 1-2 winnend af wist te sluiten. Onlangs was dat tegen NAC Breda. Vrijdagavond waren deze cijfers tegen Helmond Sport van toepassing.
De ploeg van trainer Mike Snoei kreeg in de eerste helft enkele mogelijkheden tegen de nummer vijftien van de competitie. De grootste kans vlak voor de rust was voor Javier Vet. Een knappe aanname, maar doelman Van Gassel kon redding brengen.

Al vlot in de tweede helft werd de score geopend. Een schot van afstand werd op goede wijze in de rechterbovenhoek geschoten door aanvoerder Ralf Seuntjens, 0-1. Vervolgens leek de gelijkmaker in de maak, maar een kopbal van Dzepar raakte de paal.
Ook Mohamed Hamdaoui maakte aan de andere kant van het veld kennis met de paal. Na een overtreding op Daryl van Mieghem, nam Mohamed Hamdaoui de strafschop. Een Panenka-moment zorgde ervoor dat de bal op de lat ging. De rebound voor Daryl van Mieghem werd geblokt.
Daar de uitspelende ploeg het na liet om het duel te beslissen, werd in de slotfase de spanning teruggebracht. Swinnen kon van afstand uithalen en voor de 1-1 tussenstand zorgen. Enkele minuten later een goede aanval, waarbij de voorzet van Leeroy Owusu door Jasper van Heertum werd binnen gekopt, 1-2.

Een belangrijke uitzege, daar ook medekoploper SC Cambuur met 1-2 won bij Roda JC. NAC Breda liep tegen een 1-0 nederlaag aan bij Almere City FC. Een andere hoogvlieger Excelsior won in een doelpuntrijke wedstrijd met 5-4 van FC Eindhoven.

De Graafschap komt vrijdag 22 november, na een interlandperiode, weer in actie. In de Keuken Kampioen Divisie ontvangt de Achterhoekse club Jong PSV. Donderdag 14 november oefenen de Superboeren tegen MSV Duisburg. Dinsdag 19 november speelt Jong Oranje op de Vijverberg vriendschappelijk tegen Jong Engeland.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 8 November  (KeukenKampioen Divisie 2019-2020)

Helmond Sport - De Graafschap 0-0 (1-2)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Ralf Seuntjens (49.), Tibeau Swinnen (85), Jasper van Heertum (89.).

Arbiter: Clay Ruperti Toeschouwers: 1.656

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Joppen, De Regt ©, De Louw, Poelmans; Swinnen, Stans, Dzepar; Vereijken (79. Ibrahim), Werkhoven en Respen (83. Verkennis).
Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Gregor Breinburg, Branco van den Boomen, Javier Vet (90+2. Frank Olijve), Daryl van Mieghem (77. Jasper van Heertum), Ralf Seuntjens © Mohamed Hamdaoui (82. Stef Nijland).

Gele kaart(en) Helmond Sport: Poelmans (64.)