Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap onderuit in povere derby

De Graafschap onderuit in povere derby

In de Gelderse derby waarin de hoogtepunten op één hand te tellen waren, ging De Graafschap op eigen veld met 0-1 onderuit. Op de uitverkochte Vijverberg, leek het duel koersvast op een 0-0 af te stevenen, Bony prikte toch de 0-1 binnen.

De Graafschap trad aan met de inmiddels vertrouwde elf van de laatste weken. Voor Rogier Meijer betekende het zijn 200e optreden in een competitiewedstrijd voor de Superboeren. Bij Vitesse startte Velthuizen nog wel aan de warming-up, maar de wedstrijd zou de doelman vanwege een knieblessure niet halen. Room stond tussen de palen. Chanturia keerde na zijn schorsing terug in de basis.

In de openingsminuten maakte Yves De Winter een vrije trap onschadelijk van de voet van Hofs. De sfeervolle Vijverberg ging er eens goed voor zitten. Maar het was van beide kanten nog al pover wat men te zien kreeg. Vitesse had meer balbezit, maar echt gevaarlijk werd men nooit.

De thuisploeg speelde compact, maar was aanvalland niet bij machte de Arnhemse defensie in verlegenheid te krengen. Spits Poepon stond vaak tegenover een overmacht. Voetbalhoogtepunten waren  dus spaarzaam maar de strijdlust en passie werkte compenserend. Arbiter Braamhaar had er goed het oog in. De Tukker zag dat er halverwege nog 0-0 stond.

De tweede helft was voor het grootste deel gelijk aan de eerste, al loerde Viteese nadrukkelijk op één moment. Dat moment kwam er na 70 minuten. Hofs, die daarvoor samen met Chanturia veelvuldig theatraal op de grond lag, ontsnapte over de linkerkant. Zijn voorzet leverde Bony een intikker op: 0-1.

De treffers bracht het duel tot leven. De Achterhoekers ging opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker. Er werd 1-op-1 gespeeld en dat gaf Vitesse kansen op de counter, maar Bony en Chanturia verzuimden riante kansen te benutten.

In een hectische slotfase dook ook Yves De Winter op aan de fronline en zorgde zo voor onrust. Hierdoor was Rydell Poepon nog dicht bij de gelijkmaker. Deze bleef helaas uit in deze matige tweestrijd.

Karakteristiek, zondag 30 oktober 2011

De Graafschap – Vitesse 0-1 (0-0)
Scoreverloop:
0-1, Bony (70)

Arbiter: Braamhaar
Toeschouwers: 12.600

Geel De Graafschap: Jussi Kujala, Rydell Poepon, Ties Evers
Geel Vitesse: Van Ginkel

De Graafschap: Yves De Winter, Ties Evers, Vito Wormgoor, Rogier Meijer, Ted van de Pavert, Yuri Rose, Jussi Kujala, Michael de Leeuw (61. Soufian El Hassnaoui), Gregor Breinburg (76. Geoffry Hairemans), Nenad Sreckovic, Rydell Poepon.

Vitesse: Room, Van der Struijk, Kashia, Kalas , Büttner, Van Ginkel, Annan, Van der Heijden, Hofs (82. Aborah), Chantruria (88. Piiroja), Bony. 

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X