Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

In aanloop naar… Fortuna Sittard-thuis

In aanloop naar… Fortuna Sittard-thuis

In deze rubriek van www.superboeren.nl verzamelen we iedere week een aantal korte nieuwsfeiten die in verband staan met de komende wedstrijd.

- De Eredivisie zal weer worden hervat. De Graafschap ontvangt zondag 20 januari Fortuna Sittard. Dit duel start om 14:30 uur in Doetinchem.

- Voor dit duel is scheidsrechter Mulder aangesteld door de KNVB.

- In het Spaanse Navata begon de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Graafschap kent direct een programma, waarbij het punten zal moeten pakken tegen Fortuna Sittard (thuis), Excelsior (uit) en NAC Breda (thuis).

- Doelstelling blijft handhaving en de ploeg van trainer Henk de Jong zal van de laatste plek af willen komen. Het gat met de concurrenten FC Groningen, PEC Zwolle en NAC Breda is drie punten.

- Er werd ruimte gemaakt om spelers te halen om de ploeg te versterken. Azor Matusiwa kwam op huurbasis over van Jong Ajax. Daar is het tot nu toe bij gebleven. Tot 31 januari is de transfermarkt open.

- Voor doelman Agil Etemadi, die na 1,5 jaar als reservekeeper fungeerde, leek een basisplek in de tweede seizoenshelft te lonken. Echter koos de speler, na het eerder te hebben aangegeven, voor een vertrek naar Almere City FC.

- Op het trainingskamp in Spanje speelde de ploeg tegen CF Peralada. Een 3-4 zege werd geboekt met goals van Youssef El Jebli, Delano Burgzorg, Javier Vet en Mohamed Hamdaoui.

- Deze week kwam De Graafschap uit tegen een mix-team van AZ. Na een 2-0 achterstand door Wuytens en Gudmundsson herpakte de blauw-witte formatie zich in de slotfase. De treffers werden gemaakt door Hamdaoui en Myenty Abena.

- Fortuna Sittard promoveerde afgelopen seizoen als nummer twee van de Jupiler League. Dit doordat Jong Ajax de titel pakte, maar niet kan promoveren.

- De eerste seizoenshelft verliep prima met twintig behaalde punten. Een plek in het linkerrijtje, op positie negen.

- Trainer René Eijer kan deze tweede seizoenshelft niet beschikken over aanvoerder Wessel Dammers. In het oefenduel met het Belgische KRC Genk (0-1 verlies) liep Dammers een knieblessure op.

- Nadat Sjoerd Ars zijn profvoetballoopbaan met promotie bij De Graafschap eindigde, werd bij Fortuna Sittard een vervolg ingezet als Technisch Manager.

- Ook Mark Diemers, na 2,5 seizoenen bij De Graafschap, bewandelde net als Ars de weg richting Sittard, maar dan als speler. Halverwege het Eredivisie seizoen 2015-2016 kwam Diemers over van FC Utrecht. Na twee seizoenen in de Eerste Divisie en het winnen van de play-offs tegen Almere City FC, maakte de speler de overstap naar Fortuna Sittard.

- De laatste twee wedstrijden voor de winterstop behaalde Fortuna Sittard vier punten. Een 0-2 overwinning in de Kuip tegen Feyenoord en een 0-0 gelijkspel thuis tegen FC Groningen.

- De eerdere ontmoeting dit seizoen tussen beide ploegen eindigde in Sittard met een 3-1 eindstand. Lazaros Lamprou opende de score. Doelman Hidde Jurjus stopte vervolgens voor de rust een strafschop. Na de 1-1 gelijkmaker van Youssef El Jebli scoorden Lamprou en Branislav Ninaj tegen.

- Vorig seizoen in de Eerste Divisie won De Graafschap het thuisduel tegen Fortuna Sittard met 2-0. Goals werden gemaakt door Daryl van Mieghem en Fabian Serrarens.

Nieuws van SV Superboeren

- Voor thuis- en uitwedstrijden van De Graafschap zijn op verschillende manieren toegangskaarten verkrijgbaar. Hier leest u er alles over.

- Zou u ook graag eens een uitwedstrijd van De Graafschap willen bezoeken? Lees er alles over in de rubriek busreizen op deze website.

Lid worden van SV Superboeren De Graafschap

De laatste tijd worden steeds meer Superboeren lid van SV Superboeren. Een lidmaatschap kost 15 euro per seizoen en daarmee zorg jij er mede voor dat wij sfeer kunnen maken op het Spinnekopplein. Info en aanmelden.

Social Media

- Word volger van ons op Twitter via http://twitter.com/superboerennl

- Like ons op Facebook via http://www.facebook.com/Superboeren

Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Wat verwachten de deelnemers aan de Superboerenpoule (in %):

Overwinning: 88,43

Gelijkspel: 8,86

Nederlaag: 2,71

Wil je graag je eigen positie en score zoeken óf de prestatie van je team te weten willen komen, klik dan hier.

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X