Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap knokt zich verder in beker

De Graafschap knokt zich verder in beker

De Graafschap leek evenals in de voorgaande vier edities vroegtijdig afscheid te nemen van de strijd om de KNVB-beker. Tegen VVSB ontsnapten de Achterhoekers na strafschoppen. In Noordwijkerhout stond het na de reguliere speeltijd 2-2 en na een half uur extra: 3-3.

In de kustplaats begon De Graafschap met Agil Etemadi onder de lat en Jordy Thomassen als de vervanger van de geschorste Fabian Serrarens. De Superboeren hadden het lastig tegen de hekkensluiter van de tweede divisie.

De wedstrijd werd na opgebroken nadat doelman Agil Etemadi in de fout ging bij een terugspeelbal, waar Tommy Bekooij dankbaar van profiteerde. Binnen enkele minuten werd de rampspoed voor de Superboeren nog groter toen middenvelder Robert Klaasen verrassend rood kreeg van arbiter Pérez. Door een kopbal van Myenty Abena werd de achterstand nog rechtgezet: 1-1.

Na rust toonde De Graafschap als tiental veel wilskracht en kwam het na zeventig minuten op voorsprong. Leeroy Owusu beroerde de bal als laatste: (1-2). VVSB antwoordde echter razendsnel met Bekooij als doelpuntenmaker: 2-2. In de slotfase nam de spanning toe, maar de winnende treffer viel niet.

In de verlenging leek een stunt van VVSB in de maak toen Martins al vroeg de bal binnenschoot. De ingevallen Frank Olijve trok de stand vervolgens opnieuw gelijk: 3-3. Het was Etemadi die met een stijlvolle redding een uitschakeling voorkwam.

In de ABBA-strafschoppenreeks werd uitgerekend Tommy Bekooij de enige misser. Erik Bakker schoot De Graafschap naar de volgende ronde.

Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, dinsdag 25 september 2018, Eerste ronde KNVB-beker

VVSB - De Graafschap (na strafschoppen)* 3-3 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Bekooij (22), 1-1, Myenty Abena (30), 1-2, Leeroy Owusu (70), 2-2, Bekooij (71), 3-2, Martins (92), 3-3, Frank Olijve (102)

Arbiter: Pérez
Toeschouwers: -

Geel De Graafschap: Delano Burgzorg
Geel VVSB: Batist, Theuns

Rood De Graafschap: Robert Klaasen (25)

De Graafschap: Agil Etemadi, Myenty Abena, Javier Vet (91. Frank Olijve), Bart Straalman (75. Mart Janssen), Leeroy Owusu, Erik Bakker, Robert Klaasen, Stef Nijland (74. Mohamed Hamdaoui), Daryl van Mieghem, Jordy Thomassen (59. Delano Burgzorg), Youssef El Jebli 

VVSB: De Jong, Fecunda, Arroyo, Zwart, De Rijk, Theuns, Batist, D. Bakker (117. Pauw), Brands (75. Martns), Van der Wilden 65. Dijkstra), Bekooij

Strafschoppenserie (ABBA 5-3, De Graafschap begonnen)

1. Frank Olijve (A, raak)
  Bekooij (B, mis)
2. Leeroy Owusu (A, raak)
  Zwart (B, raak)
3. Youssef El Jebli (A, raak)
  Dijkstra (B, raak)
4. Daryl van Mieghem (A, raak)
  De Rijk (B, raak)
5. Erik Bakker (A, raak)
 

* De Graafschap naar de volgende ronde

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

FC Eindhoven

FC Eindhoven

Vrijdag 20 september, aanvang 20:00 uur

Kantineverbouwing: € 150.000

€ 125.000

Om de verbouw en uitbreiding van de Supporterskantine te kunnen realiseren kunnen we niet zonder jullie donatie.

Kaartverkoopinfo komende duels

Voor thuis- en uitwedstrijden van De Graafschap zijn op verschillende manieren toegangskaarten verkrijgbaar. Hier leest u er alles over. Meer

Overzicht kortingen met uw ledenpas

Volg ons op Twitter en Facebook

Volg ons op Twitter en FacebookStop schelden met Kanker