De Graafschap maakt er acht tegen Silvolde

De Graafschap heeft het oefenduel tegen Sportclub Silvolde gewonnen. Door drie late doelpunten liep de score in de slotfase pas echt op: 1-8. Voor de Superboeren waren Anthony van den Hurk en Mohamed Hamdaoui tweemaal trefzeker.

Ondanks een snelle voorsprong, Anthony van den Hurk verzilverde een strafschop, had De Graafschap enige moeite met het fysieke spel van Silvolde. Nadat Daryl van Mieghem de score had verdubbeld (0-2), profiteerde de thuisclub van aarzelend defensief optreden bij de promovendus: 1-2. Eigenlijk de enige keer dat men dreigend was voor het doel van Hidde Jurjus.

De Graafschap, waar Sandor van der Heide de afwezige Henk de Jong verving, raakte vervolgens nog driemaal de paal voordat Van den Hurk zorgde voor de 1-3. Op slag van rust werd het op schitterende wijze 1-4, Mohamed Hamdaoui liet met zijn vrije trap de keeper volledig kansloos.

Na rust werd er naar hartenlust gewisseld, maar werd het overwicht lang niet uitgedrukt in de score. Na een klein uur schoot uitblinker Hamdaoui de 1-5 binnen. In de laatste tien minuten kwamen de dubbele cijfers in zicht, maar zover kwam het niet. Door doelpunten van Kyvon Leidsman, Sven Nieuwpoort en de van Helmond Sport overgekomen Jordy Thomassen werd het 1-8 tegen de hoofdklasser.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, donderdag 12 juli 2018 (voorbereiding seizoen 2018-2019)

Sportclub Silvolde - De Graafschap 1-8 (1-4)
Scoreverloop: 0-1, Anthony van den Hurk (13/penalty), 0-2, Daryl van Mieghem (23), 1-2, Römer, 1-3, Anthony van den Hurk (33), 1-4, Mohamed Hamdaoui (45+1), 1-5, Mohamed Hamdaoui, (62), 1-6, Kyvon Leidsman (81), 1-7, Sven Nieuwpoort (83), 1-8, Jordy Thomassen (88)

Arbiter: Rutgers

De Graafschap (1e helft): Hidde Jurjus, Myenty Abena, Bart Straalman, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Robert Klaasen (32. Frank Olijve), Javier Vet, Fabian Serrarens, Daryl van Mieghem, Anthony van den Hurk, Mohamed Hamdaoui

De Graafschap (2e helft): Hidde Jurjus, Myenty Abena (70. Elvio van Overbeek), Sven Nieuwpoort, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima (70. Marlon Versteeg), Robert Klaasen, Frank Olijve, Fabian Serrarens, Daryl van Mieghem (70. Kyvon Leidsman), Jordy Thomassen, Mohamed Hamdaoui (70. Delano Burgzorg)

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.