Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap promoveert op kolkende Vijverberg

De Graafschap promoveert op kolkende Vijverberg

De Graafschap is weer terug in de Eredivisie. Makkelijk ging het zeker niet, maar in een nerveuze, meeslepende finale, versloegen de Superberen het beter spelende Almere City FC: 2-1.

Een tot de laatste plaats uitverkochte en met hoogspanning geladen Vijverberg, daarvan leek ook de ploeg van Henk de Jong onder de indruk. De Achterhoeker, waar de geschorste Myenty Abena ontbrak, kwamen niet aan het niveau van de laatste weken en bepalende spelers bleven onzichtbaar.

Almere City FC leek minder last van plankenkoorts te hebben . Makkelijk combinerend werd de weg naar het doel van Filip Bednarek gevonden. De Pool moest bij een lastig schot van Van der Water een rebound toestaan, die door Hoefdraad werd benut: 0-1.

Na de achterstand leek De Graafschap iets los te komen. Mark Diemers zag zijn poging uit de kruising worden getikt door doelman Kramer. Maar op slag van rust kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Fabian Serrarens kwam als winnaar uit een duel en zette de bal voor, waar Tarik Tissoudali voor 1-1 zorgde.

De Graafschap begon ook stroef aan het tweede bedrijf. De bezoekers zagen eerst Van de Water missen en niet veel later stond Filip Bednarek een Almeerse voorsprong in de weg. De Graafschao, waar Anthony van den Hurk prima inviel, kwam toch op voorsprong: Daryl van Mieghem krulde een vrije trap op de paal en Fabian Serrarens stond op de goede plek voor de rebound: 2-1.

Deze treffer werkte niet echt bevrijdend voor de Doetinchemmers. Het zorgde eerder voor nog meer hectiek. Almere City FC speelde vol op de aanval, maar werd nooit echt gevaarlijk en De Graafschap had niet de rust meer om het uit te spelen.

Diep in de extra tijd verstoorden de Almerders bijna het Doetinchemse feestje. Een kopbal werd nog maar net van de Doetinchemse doellijn gehaald. Even later floot de uitstekend leidende Makkelie af en daarmee werd de terugkeer van De Graafschap in de Eredivisie een feit. Henk De Jong is de negende trainer waarmee de Superboeren promotie afdwingen.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Veel meer foto's volgen in de loop van de komende dagen.

Karakteristiek, zondag 20 mei 2018 (Finale, Play-Offs promotie/degradatie, return)

De Graafschap* - Almere City FC 2-1 (1-1) Eerste duel 1-1
Scoreverloop: 0-1, Hoefdraad (36), Tarik Tissoudali (45+2), 2-1, Fabian Serrarens (68)

Arbiter: Makkelie
Video-arbiter: Kamphuis
Toeschouwers:
12.600 (uitverkocht)

Geel De Graafschap: Robert Klaasen, Anthony van den Hurk
Geel Almere City FC: Salasiwa, Valpoort, Vet, Van der Heijden

De Graafschap: Filip Bednarek, Sven Nieuwpoort, Bart Straalman, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Youssef El Jebli (72. Frank Olijve), Mark Diemers, Robert Klaasen, Daryl van Mieghem (84. Kevin van Diermen), Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali (56. Anthony van den Hurk)

Almere City FC: Kramer, Hammouti, Mac-Intosch, Mirani, Owusu, Vet, Hoefdraad (83. Walian), Salasiwa, Van der Water (69. Valpoort), MacDonald, Vaarnold (79. Van der Heijden)

* De Graafschap promoveert naar de Eredivisie

Overig

Verleng je seizoenkaart 2018-2019

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X