Finalist De Graafschap laat Vijverberg ontploffen (4-2)

De Graafschap heeft zich na de dubbele ontmoeting met Telstar geplaatst voor de finale van de Play-Offs. De Superboeren repareerden de opgelopen achterstand van de heenwedstrijd in Velsen-Zuid (3-2, verlies). Op De Vijverberg werd het in een meeslepend, emotioneel, duel uiteindelijk 4-2.

Waar De Graafschap op bezoek bij Telstar nog onherkenbaar begon, was daar nu geen enkele sprake van. Een kolkonde Vijverberg stuwde de ploeg van Henk de Jong al snel naar voren en Lars Nieuwpoort werkte de bal al vroeg binnen uit een hoekschop (1-0). De Graafschap bleef heersen en gunde de Witte Leeuwen niets. Na 25 minuten kopte Youssef El Jebli de bal overtuigend achter doelman De Boer na een hoekschop van Daryl van Mieghem (2-0). De ploeg van Henk de Jong weigerde, ondanks een handvol kansen, het duel vroegtijdig in het slot te gooien.

Na rust was er voor de Doetinchemmers lang geen reden voor paniek. Dit veranderde echter toen Mohamed Hamdaoui zijn kunststukje uit de eerste ontmoeting op een schitterende manier herhaalde: hij liet doelman Filip Bednarek kansloos bij een vrije trap van grote afstand: 2-1.

De spanning en de emotie werden steeds meer zichtbaar. Fabian Serrarens leek de marge weer op twee te brengen, maar vond doelman De Boer op zijn weg. Even later had Serrarens meer geluk tegen zijn oude club. El Jebli profiteerde van een mispeer van Van Iperen en schonk Serrarens de bal voor 3-1.

En toch stond het niet veel later 3-2. Met een terugspeelbal bracht Bart Straalman zijn doelman in de problemen, die Hamdaoui vloerde. Leidsman Van Boekel wees naar de stip, waarna Novakovich scoorde. Een verlenging bleek uiteindelijk niet nodig toen tien minuten voor het einde een voorzet van Daryl van Mieghem zomaar de weg naar het doel vond: 4-2. Telstar zocht het doelpunt dat hen verder zou brengen maar die viel niet maar op een uitzinnige Vijverberg.

De foto's rond deze wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, zondag 13 mei 2018 (2e ronde, Play-Offs promotie/degradatie, return)

De Graafschap* - Telstar 4-2 (2-0) Eerste duel 2-3
Scoreverloop: 1-0, Lars Nieuwpoort (4), 2-0, Youssef El Jebli (25), 2-1, Hamdaoui (57), 3-1, Fabian Serrarens (66), 3-2, Novakovich (75/penalty), 4-2, Daryl van Mieghem (80)

Arbiter: Van Boekel
Toeschouwers: 11.083

Geel De Graafschap: Lars Nieuwpoort, Mark Diemers, Myenty Abena
Geel Telstar: Lopes Cabral, Korpershoek, Toretta Júnior, Zamouri

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Bart Straalman, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Youssef El Jebli (90. Kevin van Diermen), Mark Diemers, Robert Klaasen, Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali (75. Anthony van den Hurk)

Telstar: De Boer, Lopes Cabral, Van Iperen (81. Zamouri), Van Heertum, Brito, Korpershoek (46. Toretta Júnior), Lynen, Schouten, Platje (39. Sno), Novakovich, Hamdaoui

* De Graafschap plaatst zich voor de finale van de Play-Offs

Verleng je seizoenkaart 2018-2019

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.