Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Uit-doelpunten houden De Graafschap in de race (3-2)

Uit-doelpunten houden De Graafschap in de race (3-2)

De Graafschap heeft het eerste duel in de Play-Offs verloren van Telstar. In een sfeervol Velsen-Zuid faalde het tactisch plan van De Graafschap volledig, maar de Superboeren wisten de schade tegen de Witte Leeuwen ook weer te beperken: 3-2..

De angst leek Henk de Jong in zijn greep te hebben. Waar zijn ploeg de laatste weken een fraaie reeks had neergezet met aanvallend voetbal, bouwde de Fries nu meer zekerheid in en leverde zo de nodige creativiteit in.

Dit speelde Telstar juist in de kaart en de controle van de Achterhoekers was nergens te bekennen. Melvin Plaatje liet Filip Bednarek kansloos met een fraai schot (1-0). De Poolse doelman hield even later Novakovich van de 2-0 af.

Nog voor de rust greep Henk de Jong hard in en viel terug op de vertrouwde formatie. Tot overmaat van ramp hield de zeer zwak fluitende arbiter Kamphuis aanvoerder Sven Nieuwpoort een makkelijk gegeven tweede gele prent voor. Hierdoor waren de Doetinchemmers al voor rust door zijn wissels heen

Ook na rust bleef Telstar gevaarlijk en was het Novakovich die de 2-0 op het bord zette. Telstar naam echter niet meer afstond en de tien van De Graafschap gingen opzoek naar het bevrijdende uitdoelpunt. Dat lukte want Daryl van Mieghem en Fabian Serrarens trokken de stand in enkele minuten gelijk (2-2)

Toch gaan de Witte Leeuwen met een voordeel de return in: Hamdaoui joeg de bal tegen de touwen (3-2). Ook Telstar moest in de slotfase door met tien man. Van Huizen zag ook zijn tweede gele kaart.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, donderdag 10 mei 2018 (2e ronde Play-Offs promotie/degradatie)

Telstar - De Graafschap 3-2 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Platje (20), 2-0, Novakovich (56), 2-1, Daryl van Mieghem (72), 2-2, Fabian Serrarens (74), 3-2, Hamadaoui (77)

Arbiter: Kamphuis
Toeschouwers: 4.663

Geel De Graafschap: -
Geel Telstar: Lynen, Korpershoek, Hamadaoui

Rood De Graafschap: Sven Nieuwpoort (85/2x geel)
Rood Telstar:
Van Huizen (44/2x geel)

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Kevin van Diermen (35. Lars Nieuwpoort), Jordy Tutuarima, Frank Olijve (35. Youssef El Jebli), Mark Diemers, Robert Klaasen, Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali (45+1. Bart Straalman)

Telstar: De Boer, Van Iperen, Van Heertum, Van Huizen, Brito, Hamdaoui, Lynen (76. Najah), Korpershoek, Schouten (87. Sno) Novakovich, Platje

Overig

Verleng je seizoenkaart 2018-2019

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X