Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap wint 'generale' van Telstar (1-0)

De Graafschap wint 'generale' van Telstar (1-0)

Met het oog op de naderende Play-Offs waarin De Graafschap en Telstar in de halve finales opnieuw tegenover elkaar staan, had het competitieduel veel van een ongemakkelijk tussendoortje dat door een treffer van Youssef El Jebli wel een winnaar kreeg.

Op De Vijverberg begon De Graafschap gedreven aan het duel. Fabian Serrarens, spelend tegen zijn oude club, had voor een vroege voorsprong kunnen zorgen, maar stuitte op doelman De Boer. De Doetinchemmers bleven de bovenliggende partij, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van Henk de Jong niet en Telstar gaf geen krimp.

Waar de supporters de volumeknop maar eens helemaal opendraaiden en zorgden voor een kolkende ambiance, liet Fabian Serrarens het publiek kort voor rust ook nog eens juichen, alleen verdween de bal van de aanvaller in het zijnet.

Na rust kwamen de bezoekers brutaler voor de dag en verscheen Telstar enkele keren dreigend voor doelman Filip Bednarek en ging er een streep door de de 0-1 van Melvin Platje wegens buitenspel. Bij De Graafschap, waar Elvio van Overbeek sinds lange tijd weer eens één helft in actie kwam, was er ook de rentree van Anthony van den Hurk. De spits is weer fit na een blessure die hem vanaf januari aan de kant hield.

De Brabander legde even later de bal af op Youssef El Jebli die de bal met enig geluk in het doel schoot.(1-0). Met de laatste speelronde in het vooruitzicht eindigt De Graafschap definitief boven Telstar, waardoor de Superboeren de Play-Offs beginnen op bezoek bij de Wite Leeuwen (10 mei). Op 13 mei volgt dan de return in de Achterhoek.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, vrijdag, 20 april 2018 (Speelronde 37, Jupiler League)

De Graafschap - Telstar 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Youssef El Jebli (77)

Arbiter: Blank
Toeschouwers: 8.822

Geel De Graafschap: Kevin van Diermen, Andrew Driver
Geel Telstar: Korpershoek, Lynen 

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena (46. Elvio van Overbeek), Kevin van Diermen, Bart Straalman, Andrew Driver, Mark Diemers, Youssef El Jebli (88. Frank Olijve), Robert Klaasen, Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali (73. Anthony van den Hurk)

Telstar: De Boer, Cabral, Van Huizen (50. Lynen), Van Iperen, Brito, Van Heertum, Hamdaoui, Korpershoek (59. Najah), Sno, Novakovich, Platje (78. Zamouri)

Verleng je seizoenkaart 2018-2019

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X