De Graafschap blijft overeind in doelpuntrijk duel (2-4)

Op bezoek bij FC Eindhoven stond De Graafschap snel op een comfortabel lijkende 0-2 voorsprong. Deze verdween in enkele minuten weer als sneeuw voor de zon (2-2).. Waarna de ploeg van Henk de Jong toch weer uitliep naar 2-4. Fabian Serrarens maakte er twee, terwijl er rood was voor Jordy Tutuarima.

Al vanaf de aftrap aan de Aalsterweg leken beide ploegen niet van plan om serieus werk te maken van hun defensie. Vrijwel direct verscheen topscorer Mart Lieder (25 doelpunten) voor Filip Bednarek. De Poolse doelman voorkwam echter een Doetinchemse achterstand. Vervolgens deed FC Eindhoven een duit in het zakje. Matthys ging in de fout en Fabian Serrarens schonk Daryl van Mieghem de 0-1. Niet veel later zorgde Youssef El Jebli met een doeltreffende uithaal voor 0-2..

Tot rustig achterover zitten kwam het echter niet voor De Graafschap. Binnen een paar minuten was het duel weer in evenwicht. Eerst was het Van de Velde die voor de aansluiting zorgde (2-1). Daar was het Kabangu die de Doetinchemse defensie te slim af was: 2-2.. Toch konden de Superboeren weer met een voorsprong gaan rusten door de trefzekere Fabian Serrarens.

In de tweede helft had De Graafschap via Daryl van Mieghem (vrije trap op de lat) en Tarik Tissoudali (inzet net naast), de score al kunnen uitbouwen. Dit gebeurde niet en laagvlieger FC Eindhoven zocht de gelijkmaker. De kansen waren echter nie aan Lieder en Van den Boomen besteed.

In het laatste kwartier moest De Graafschap door zonder Jordy Tutuarima. De linksback kreeg rood. Na een lichte overtreding op Lieder. De Achterhoekers moesten terug, maar verdedigen met succes. In de laatste minuut maakte Fabian Serraens aan alle onzekerheid een einde: 2-4. Ook al zijn tiende treffer van het seizoen.

Karakteristiek, vrijdag, 06 april 2018 (Speelronde 34, Jupiler League)

FC Eindhoven - De Graafschap 2-4 (2-3)
Scoreverloop: 0-1, Daryl van Mieghem (8), 0-2, Youssef El Jebli (14), 1-2, Van de Velde (20), Kabangu (26), 2-3, Fabian Serrarens (36), 2-4, Fabian Serrarens (90)

Arbiter: Van der Eijk
Toeschouwers: 2.480

Geel De Graafschap: Robert Klaasen
Geel FC Eindhoven: Lieder, Van den Boomen

Rood De Graafschap: Jordy Tutuarima (73)

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Bart Straalman, Jordy Tutuarima, Mark Diemers, Youssef El Jebli (77. Andrew Driver), Robert Klaasen, Daryl van Mieghem (79. Kevin van Diermen), Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali (69. Frank Olijve)

FC Eindhoven: Hooyberghs, Klooster (30. Horsten), De Wilde, Matthys, Van Landschoot (77. Van Vaerenbergh), Achenteh, Van den Boomen, Swinnen, Van de Velde (76. De Silva), Lieder, Kabangu

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.