Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap na zege op drempel Play-Offs

De Graafschap na zege op drempel Play-Offs

De Graafschap heeft door een 2-1 overwinning op FC Den Bosch deelname aan de Play-Offs zo goed als veiliggesteld, In een duel dat op en neer golfde, vielen alle doelpunten in de eerste helft.

Wie De Graafschap afgelopen vrijdag nog zag ploeteren tegen laagvlieger RKC Waalwijk (1-0, winst), zag de Superboeren, waar Bart Straalman de vervanger was van de geschorste Kevin van Diermen, nu wel voor vermaak zorgen. FC Den Bosch kan niet anders dan toekijken.

Youssef El Jebli had de score al vroeg kunnen openen,maar schoot op doelman Leijten. Ook Daryl van Mieghem en Serrarens misten in kansrijke positie. De verdiende Doetinchemse voorsprong kwam er niet veel later toch. Tarik Tissoudali speelde Fabian Serrarens vrij die de bal rustig binnenschoof: 1-0. Zijn achtste van het seizoen. Na eenzelfde combinatie volgde ook bijna Serrarens' negende, maar doelman Leijten hield tegen, maar was vervolgens kansloos bij de rebound van Van Mieghem (2-0).

Van het Den Bosch van oud-Graafschapper Will Boessen was tot dan toe weinig vernomen, maar kwamen nog voor de pauze terug. Doelman Filip Bednarek had moeite met een afstandsschot waar Bouyaghlafen van profiteerde: 2-1. Tissoudali en El Jebli konden de marge hierna niet meer terugbrengen tot twee.

Na rust deed FC Den Bosch zeker meer mee, maar vooral slaagde De Graafschap er niet in meer afstand te nemen, hierdoor bleef de spanning voelbaar en werd de tweede helft meer een strijd. Zo raakte Mark Diemers de paal uit een vrij trap.

De bezoekers bleven zo in de wedstrijd, maar echte kansen op de gelijkmaker kregen de Brabanders niet. Zo pakte De Graafschap in twee thuisduels de maximale zes punten, waarmee het een grote stap heeft gezet richting de Play-Offs

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, maandag, 02 april 2018 (Speelronde 33, Jupiler League)

De Graafschap - FC Den Bosch 2-1 (2-1)
Scoreverloop: 1-0, Fabian Serrarens (18), 2-0, Daryl van Mieghem (32), 2-1, Bouyaghlafen (36)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 8.911

Geel De Graafschap: -
Geel FC Den Bosch: Kersten, Bouyaghlafe, Felida

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Bart Straalman, Jordy Tutuarima, Mark Diemers, Youssef El Jebli (85. Andrew Driver), Robert Klaasen, Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali (77. Frank Olijve)

FC Den Bosch: Leijten, Fernandes, Kersten, Deijl, Van der Winden, Van Son, Felida (64. Kaars), Vossebelt, Bouyaghlafen (75. Azizov), Van der Sande, Blummel (46. Mert)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X