Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap wurmt zich langs stug RKC (1-0)

De Graafschap wurmt zich langs stug RKC (1-0)

Het ging moeizaam, maar De Graafschap hield drie belangrijke punten op De Vijverberg. Een gelukkig doelpunt van Tarik Tissoudali diep in de tweede helft, zorgde voor de 1-0 zege op RKC Waalwijk.

Trainer Henk de Jong zag drie spelers, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort en Fabian Serrarens, terugkeren van een schorsing. Dit gold ook voor Lars Nieuwpport, maar hij ontbrak vanwege een blessure.

Al snel werd duidelijk dat het wel eens een lastige avond voor de Superboeren kon gaan worden. Na RKC Waalwijk een eerste kans voor verdediger Van Weert had gemist, namen de Brabanders de defensieve stellingen in. Door het lage tempo en daardoor voorspelbare Doetinchemse spel, hield de ploeg van Hans de Koning simpel stand. Er gebeurde dan ook amper iets en arbiter Martens vond het na precies 45 minuten ook wel genoeg.

In de tweede helft was het weer RKC Waalwijk dat voor het eerste gevaar zorgde. Nu joeg Robby Ndefe de bal over. Nu ruim een uur veerde De Vijverberg op toen een schot van Youssef El Jebli de kruising net miste.

De Graafschap probeerde hierna wel aan te zetten maar bleef ook slordig en sprong RKC zwak om met de ruimtes die ontstonden. Net als eerder dit seizoen leek ook deze ontmoeting zonder doelpunten te worden, Maar een kleine tien minuten voor het einde werkte Tarik Tissoudali de bal alsnog over de lijn: 1-0.

Door dit resultaat heeft De Graafschap een mooi uitzicht op deelname aan de zo gewilde, maar voor de club nog meer noodzakelijke, Play-Offs.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, vrijdag, 30 maart 2018 (Speelronde 32, Jupiler League)

De Graafschap - RKC Waalwijk 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Tarik Tissoudali (79)

Arbiter: Martens
Toeschouwers: 8.233

Geel De Graafschap: Kevin van Diermen
Geel RKC Waalwijk: Van Weert, Baggerman, R. Ndefe

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Kevin van Diermen (57. Bart Straalman), Jordy Tutuarima, Mark Diemers, Youssef El Jebli (84. Frank Olijve), Robert Klaasen, Daryl van Mieghem (85. Delano Burgzorg), Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali

RKC Waalwijk: Vaessen, R. Ndefe, Drost, Van Weert, G. Ndefe, Mulder (73. Rienstra), Greene (80. Mulensteen), Baggerman, Amatkarijo (57. Van Eijma), Bergkamp, Seys

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X