Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Gehavend De Graafschap houdt stand bij NEC: 1-1

Gehavend De Graafschap houdt stand bij NEC: 1-1

De Graafschap heeft op bezoek bij NEC een verdiend punt gepakt. De gehavende ploeg van Henk de Jong liet in de eerste helft enkele grote kansen liggen en bleef na rust met succes overeind: (1-1).

Het was voor De Graafschap aardig improviseren voor het duel met titelkandidaat NEC. De Doetinchemse club miste vier basiskrachten door schorsingen. Zo schoven Rannick Schoop, Bart Straalman en Kevin van Diermen door naar de basis en kreeg Youssef El Jebli de voorkeur boven Sjoerd Ars.

Het begon veelbelovend in de volle Nijmeegse Goffert. Al vroeg opende Achahbar de score, nadat Bart Straalman eerst hands maakte, gaf arbiter Nijhuis voordeel aan de thuisploeg en schoot de van PEC Zwolle gehuurde spits de bal alsnog binnen: 1-0. Maar naar één keer knipperen met de ogen was de stand alweer gelijk. Youssef El Jebli kopte een voorzit van Daryl van Mieghem fraai achter doelman Delle: 1-1.

In het vervolg nam het aantal fouten aan beide kanten toe, maar daardoor kwamen er levensgrote kansen. De Superboeren wisten er zich geen raad mee. Zo haalden Daryl van Mieghem, Tarik Tissoudali en Youssef El Jebli (op de paal) de trekker niet over. NEC, spelend zonder Groeneveld en Kadioglu, acteerde pover maar was via Schuurman dichtbij een voorsprong. Met de gelijke ruststand was de thuisclub het meest gelukkig.

Na rust bleef het een duel vol fouten tot ergernis van het thuispubliek. Aan de andere kant haalde De Graafschap het niveau van de eerste helft niet meer. Door een goede organisatie bleven de Achterhoeker lang eenvoudig op de been. Pas in het laatste kwartier kwam De Graafschap onder druk te staan. Invaller Janssen leek te scoren maar Kevin van Diermen bracht redding op de lijn. Een andere invaller, Sven Braken, miste van dichtbij en een schot van Langil belandde via de vingertoppen van Filip Bednarek op de lat.

De gehavende defensie van de ploeg van Henk de Jong, waar Bart Straalman, Kevin van Diermen en Rannick Schoop, zich vastbeten en onverzettelijk toonden, hield stand. Zo was De Graafschap de morele winnaar in deze derby: 1-1.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, vrijdag, 23 maart 2018 (Speelronde 31, Jupiler League)

NEC - De Graafschap 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Achahbar (3), 1-1, Youssef El Jebli (4)

Arbiter: Nijhuis
Toeschouwers: 11.482

Geel De Graafschap: -
Geel NEC: -

De Graafschap: Filip Bednarek, Rannick Schoop, Bart Straalman, Kevin van Diermen, Jordy Tutuarima, Robert Klaasen, Mark Diemers, Frank Olijve (79. Tim Receveur), Daryl van Mieghem, Youssef El Jebli (85. Sjoerd Ars), Tarik Tissoudali (69. Delano Burgzorg) 

NEC: Delle, Joppen (68. Heinloth), Golla, Sturing, Verdonk, Dijkstra, Schuurman (71. Braken), Breinburg, Langil, Achahbar, Rayhi (58. Jansen)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X