Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap kan geen vuist maken (2-4)

De Graafschap kan geen vuist maken (2-4)

De Graafschap verloor op eigen veld van Jong Ajax. De Superboeren hadden geen antwoord op het spel van de Amsterdammers en eindigden het duel ook nog eens met negen man na rood voor Sven Nieuwpoort en Myenty Abena: 2-4.

De Graafschap kende een beroerde start op de waterkoude Vijverberg. Al in de derde minuut werkte Sierhuis een rebound achter doelman Filip Bednarek (0-1). In het vervolg van de eerste helft bakte de ploeg van Henk de Jong er biet zoveel van. Koploper Jong Ajax was heer en meester.

Na een half uur boden de Amsterdammers de thuisclub de helpende hand. Na balverlies op het middenveld stuurde Sjoerd Ars Daryl van Mieghem de diepte in. De clubtopscorer omspeelde doelman Alblas en vond het lege doel: 1-1. Kort voor rust wist Sjoerd Ars niet te profiteren van zwak optreden in de achterhoede van de bezoekers. Hij miste van dichtbij. Hiermee waren de Doetinchemse hoogtepunten uit het eerste bedrijf direct genoemd.

De Graafschap begon ook zwak na rust en ook nu leidde het tot een tegentreffer van weer Sierhuis (1-2). Het bleef kommer en kwel bij de thuisploeg. Henk de Jong greep dan ook in en bracht met Delano Burgzorg en Youssef El Jebli de ploeg wat in beweging. Een kleine tien minuten voor tijd legde Myenty Abena de bal terug op de vrijstaande El Jebli die de stand op 2-2 bracht. De Graafschap leek de geest te krijgen en Jordy Tutuarima miste de kans op een Achterhoekse voorsprong.

Nadat de doorgebroken Sierhuis, die in de heenwedstrijd nog met rood van het veld moest, door Sven Nieuwpoort werd gevloerd en de aanvoerder van De Graafschap rood kreeg, volgde een betwistbare strafschop. Sierhuis voltooide vanaf de stip zijn hattrick: 2-3.

Nadat in de extra tijd Myenty Abena ook nog eens rood zag, kreeg De Graafschap nog een grote kans op de gelijkmaker. Tarik Tissoudali zag zijn inzet katachtig worden gekeerd door Alblas. De 2-4 van Nunnely was er uiteindelijk eentje voor de statistieken.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, vrijdag, 16 maart 2018 (Speelronde 30, Jupiler League)

De Graafschap - Jong Ajax 2-4 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Sierhuis (3), 1-1, Daryl van Mieghem (29), 1-2, Sierhuis (50), 2-2, Youssef El Jebli (78), 2-3, Sierhuis (85/penalty), 2-4, Nunnely (90+4)

Arbiter: Van de Graaf
Toeschouwers: 9.114

Geel De Graafschap: Frank Olijve, Lars Nieuwpoort, Kevin van Diermen
Geel Jong Ajax: Kemper, Bijleveld 

Rood De Graafschap: Sven Nieuwpoort (84), Myenty Abena (90+1/2x geel)

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort (74. Kevin van Diermen), Jordy Tutuarima, Mark Diemers, Frank Olijve (61. Youssef El Jebli), Robert Klaasen, Daryl van Mieghem, Sjoerd Ars (61. Delano Burgzorg), Tarik Tissoudali 

Jong Ajax: Alblas, Lartey Sanniez, Doekhi, Bergsma, Kemper (78. Sidoel), Matusiwa, De Wit (60. Flemming), Bijleveld, Nunnely, Sierhuis, Johnsen (88. Kuhn)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X