Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap ziet Fortuna laat langszij komen (1-1)

De Graafschap ziet Fortuna laat langszij komen (1-1)

De Graafschap leek op bezoek bij Fortuna Sittard de volle buit te pakken, maar het verloor Fabian Serrarens met rood en de Limburgse jacht op de gelijkmaker werd de Superboeren uiteindelijk te machtig: 1-1.

Trainer Henk de Jong stuurde in het regenachtige Sittard dezelfde formatie het veld in als de laatste twee duels. De Achterhoekers hadden de eerste twintig minuten niets te vertellen in het matig bezette Fortuna-stadion. Al snel hield voorkwam Filip Bednarek een treffer van Lars Hutten en dat herhaalde de Pool bij een inzet Todd Cantwell. Vervolgens kreeg Hutten de bal wel in het doel, maar hij stond buitenspel.

Trainer Henk de Jong besloot vervolgens tot een ongebruikelijke ingreep: een gesimuleerde blessure van Daryl van Mieghem gaf de oefenmeester de kans de boel anders neer te zetten. De Graafschap had nu meer controle en kwam via een mooie counter zelfs op voorsprong: Tarik Tissoudali tikte binnen op aangeven van Van Mieghem. Niet veel later liet Mark Diemers na de score te verdubbelen. Hij schoot de bal over. Opnieuw een redding van Bednarek zorgde ervoor dat De Graafschap met een voorsprong kon gaan rusten.

In de tweede helft ging de thuisploeg, zonder succes, op jacht naar de gelijkmaker. Hierdoor kregen de Doetinchemmers kansen op de contour, maar Daryl van Mieghem en Tarik Tissoudali konden niet profiteren.

Net toen het geloof bij Fortuna Sittard minder werd, was daar de overtreding van Fabian Serrarens die hem een rode kaart opleverde. Een nieuwe Fortuna-storm stak weer de kop op, maar De Graafschap hield lang de boel tegen. Maar Perr Schuurs kon uiteindelijk wel doeltreffend uithalen (1-1). De Graafschap wankele nog in de extra tijd, maar in de puntendeling kwam geen verandering meer.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, maandag, 12 maart 2018 (Speelronde 29, Jupiler League)

Fortuna Sittard - De Graafschap 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Tarik Tissoudali (32), 1-1, Schuurs (87)

Arbiter: S. Mulder
Toeschouwers: 3.642

Geel De Graafschap: Robert Klaasen, Youssef El Jebli
Geel Fortuna Sittard: Centwell, Semedo, Dammers

Rood De Graafschap: Fabian Serrarens (78)

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima (63. Bart Straalman), Mark Diemers, Frank Olijve, Robert Klaasen, Daryl van Mieghem (90+2. Kevin van Diermen), Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali (83. Youssef El Jebli)

Fortuna Sittard: Özer, Essers, Schuurs, Dammers, Pinto, Saddiki (74. Askovski), Cantwell, Hutten, Semedo, Stokkers, Dianessy

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X