Glansrijke zevenklapper voor De Graafschap

De Graafschap heeft geen spaan heel gelaten van Jong FC Utrecht. Met hoofdrollen voor Mark Diemers (hattrick) en aanwinst Tarik Tissoudali (betrokken bij alle doelpunten) werd het op De Vijverberg 7-0.

De ploeg van Henk de Jong, die Tissoudali meteen in de basis posteerde, kende een koude start, want al na tien minuten kregen de bezoekers een penalty na een overtreding van Sven Nieuwpoort. Loukili zag zijn inzet katachtig worden gekeerd door doelman Filip Bednarek.

Even later zorgde Mark Diemers voor de Achterhoekse voorsprong op aangeven van Tissoudali: 1-0. Om elf minuten later die nog een te herhalen in dezelfde rolverdeling. Nummer laatst Jong FC Utrecht weerde zich kranig, maar een verdienende treffer bleef uit omdat doelman Bednarek tot tweemaal toe excelleerde bij pogingen van Sow en Hilterman.

Hiervoor kregen de bezoekers de rekening gepresenteerd, want op aangeven van Fabian Serrarens, die aan het werk werd gezet door Tissoudali, zorgde Daryl van Mieghem voor 3-0.

In de tweede helft liep de score al snel verder op. Een penalty van Fabian Serrarens betekende 4-0. Een minuut later was daar de hattrick van Mark Diemers: 5-0. In het tussenstuk liet De Graafschap mooie staaltjes zien, maar werd het doel niet gevonden.

In de slotfase schoof de ingevallen Youssef El Jebli de 6-0 binnen. Het slotakkoord kwam toe aan maar één man: Tarik Tissoudali. Hij bekroonde zijn glansrijke debuut als Superboer ook nog eens met een treffer: 7-0.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, vrijdag, 02 februari 2018 (Speelronde 23, Jupiler League)

De Graafschap - Jong FC Utrecht 7-0 (3-0)
Scoreverloop: 1-0, Mark Diemers (16), 2-0, Mark Diemers (27), 3-0, Daryl van Mieghem (43), 4-0, Fabian Serrarens (53/penalty), 5-0, Mark Diemers (54), 6-0, Youssef El Jebli (80), 7-0, Tarik Tissoudali (90)

Arbiter: Pérez
Toeschouwers: 7.711

Geel De Graafschap: Sven Nieuwpoort
Geel Jong FC Utrecht: Mallahi, Özbozkurt

De Graafschap: Filip Bednarek, Bart Straalman (78. Myenty Abena), Sven Nieuwpoort (60. Kevin van Diermen), Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Mark Diemers, Frank Olijve (68. Youssef El Jebli), Robert Klaasen, Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali

Jong FC Utrecht: Nijhuis, Sinteur, Zwartjens, Van der Velden (46. Hoogenhout), Özbozkurt, Velanas, Pattynama (60. Van der Meer), Sow, Loukili, Mallahi (72. Dekkers), Hilterman

Bijzonderheid: Filip Bednarek stopt penalty van Loukili (10)

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren