Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap ziet snelle voorsprong verdampen (2-3)

De Graafschap ziet snelle voorsprong verdampen (2-3)

De Graafschap speelde tegen Jong PSV een duel van uitersten. Het kwam op de eigen Vijverberg snel op een 2-0 voorsprong, maar stond uiteindelijk met lege handen en een fikse kater: 2-3

De Graafschap, waar Frank Olijve voor het eerst in de basis mocht starten en Kevin van Diermen de vervanger was van de geschorste aanvoerder Sven Nieuwpoort, begon uitstekend. Al snel kopte Lars Nieuwpoort een hoekshop van Mark Diemers achter doelman Room: 1-0. Even later werd de score door een prachtig schot van El Jebli al verdubbeld: 2-0.

De comfortabele voorsprong gaf de Superboeren geen rust en Jong PSV drong steeds meer aan. Via Gakpo, die alleen voor Filip Bednarek geen fout maakte was de aansluiting een feit (2-1).

Hierna pakte De Graafschap de draad weer op met Nieuwpoort en El Jebli als uitblinkers. De maker van de 2-0 leek op identieke wijze voor 3-0 te zorgen, maar nu tikte doelman Room de bal uit de kruising.

Na rust zag De Graafschap Andrew Driver al snel geblesseerd het veld verlaten. In het vervolg gebeurde er van beide kanten niet echt veel, maar het lukte De Graafschap ook niet om door te drukken en verder afstand te nemen. Tutuarima en Serrarens vonden het doel niet en clubtopscorer Daryl van Mieghem stuitte op Room.

Het kwam de Achterhoekers duur te staan. Na 81 minuten werd Gakpo door Abena gevloerd in de zestien. Dante Rigo benutte simpel de toegekende strafschop: 2-2.

Invaller Delano Burgzorg en Frank Olijve waren nog dicht bij de 3-2, maar Room liet zich niet passeren.. Het werd nog pijnlijker. In de blessuretijd glipte de puntendeling De Graafschap ook nog eens uit de vingers: Gakpo tekende voor 2-3.

Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, vrijdag, 19 januari 2018 (Speelronde 21, Jupiler League)

De Graafschap - Jong PSV 2-3 (2-1)
Scoreverloop: 1-0, Lars Nieuwpoort (5), 2-0, Youssef El Jebli (12), 2-1, Gakpo (17), 2-2, Rigo (81/penalty), 2-3, Gakpo (90+2)

Arbiter: Ruperti
Toeschouwers: 8.072

Geel De Graafschap: Kevin van Diermen
Geel Jong PSV: Room

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Kevin van Diermen, Lars Nieuwpoort, Andrew Driver (53. Robert Klaasen), Mark Diemers, Frank Olijve, Jordy Tutuarima, Daryl van Mieghem, Sjoerd Ars (69. Fabian Serrarens), Youssef El Jebli (84. Delano Burgzorg)

Jong PSV: Room, Van Vlerken, Teze, Obispo (64. Bannani), Carolina, Rigo, Lundqvist, Duarte, Gakpo, Piroe (56. Laursen), Verreth (72. Ritzmaier)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X