De Graafschap genadig voor GA Eagles (1-1)

De Graafschap had in de derby tegen Go Ahead Eagles een enorm overwicht voor rust, maar de Superboeren lieten na het verschil te maken. Hierdoor bleef het op De Vijverberg onbeslist: 1-1.

Trainer Henk de Jong zag zijn ploeg, waarin Fabian Serrarens de voorkeur kreeg boven Anthony van den Hurk, furieus beginnen. De bezoekers werden overlopen en kregen nauwelijks tijd om op adem te komen.

De Doetinchemse storm bracht Daryl van Mieghem al snel in kansrijke positie, maar doelman Stevens hield de aanvaller van een doelpunt af. Nadat de soeverein leidende Bas Nijhuis het duel kort onderbrak vanwege vuurwerk, gegooid vanuit het uitvak, op het veld, ging De Graafschap onverstoorbaar door, Maar Youssef El Jebli en Fabian Serrarens kregen de bal niet in het doel. Een pegel van Mark Diemers trof de lat. Zo bleef de verdiende beloning voor de Achterhoekers uit.

Na een half uur werd de dadendrang van de thuisclub minder en kwamen de Eagles er gevaarlijk uit: Werkhoven stuitte op doelman Filip Bednarek. Kort voor rust kon aanvoerder Sven Nieuwpoort niet verder na een botsing met spits Sam Hendriks. Ver in de extra tijd zorgde Pieter Langedijk uit het niets voor de 0-1.

Na rust begon De Graafschap wederom oppermachtig. Uitblinker Jordy Tutuarima leek op weg naar de gelijkmaker, maar Stevens redde. Even later leverde 'Tutu' een perfecte voorzet af die oor Sjoers Ars werd raak gekopt: 1-1.

Heel even dachten de bezoekers vervolgens aan een nieuwe voorsprong, maar de scorende Hendriks stond buitenspel. In het laatste kwartier zaten beiden ploegen er doorheen en kwam er meer ruimte. Zowel Serrarens als Langedijk wisten het aantrekkelijke duel niet te beslissen.

Rond de wedstrijd zijn weer foto's gemaakt, u kunt ze vinden in het fotoalbum

Karakteristiek, zondag, 15 oktober 2017 (Speelronde 9 Jupiler League)

De Graafschap - Go Ahead Eagles 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Langedijk (45+4), 1-1, Sjoerd Ars (60)

Arbiter: Nijhuis
Toeschouwers: 9.311

Geel De Graafschap: -
Geel Go Ahead Eagles: Corbin-Ong

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena (72. Kevin van Diermen), Sven Nieuwpoort (45+1. Bart Straalman), Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Mark DiemersYoussef El Jebli, Andrew Driver (56. Robert Klaasen), Daryl van Mieghem, Sjoerd Ars, Fabian Serrarens

Go Ahead Eagles: Stevens, Hettinga, Ketting, Schenk, Corbin-Ong, Suk, Overgoor (88. De Kogel), Hölscher (69. Soumaoro), Langedijk, Hendriks, Werkhoven (83. Maneschijn)

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.