De Graafschap met moeite voorbij taai Achilles''29

Ondanks de nodige kansen had De Graafschap het behoorlijk lastig met Achilles'29. In het voorlaatste duel in deze voorbereiding nam de ploeg van Henk de Jong na een uur pas echt afstand van de Groesbekers: 4-2.

Aan kansen geen gebrek in Zelhem, maar tot een vroege voorsprong voor De Graafschap kwam het niet. Het was verrassend Achilles'29 dat de score opende. Spits Versteegen schoof de bal beheerst achter Agil Etemadi (0-1). Na een half uur was de stand weer in evenwicht. Elvio van Overbeek raakte de paal, maar de rebound was voor Youssef El Jebli. (1-1). Op slag van rust scoorde de middenvelder opnieuw: 2-1.

Na rust rond de gelijkmaker al snel op het scorebord door een schot van Burak Uguz (2-2). Na een uur spelen bracht Mark Diemers De Graafschap opnieuw aan de leiding (3-2) en voorkwam Etemadi een snelle gelijkmaker van Versteegen.

Fabian Serrarens zorgde met een rake kopbal voor 4-2, na een prima voorzet van Anthony van den Hurk, die eerder deze week zijn contract met één seizoen verlengde.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, woensdag 09 augustus 2017 (voorbereiding seizoen 2017-2018)

De Graafschap - Achilles'29 4-2 (2-1)
Scoreverloop: 0-1, Versteegen (15), 1-1, Youssef El Jebli (30), 2-1, Youssef El Jebli (45+2), 2-2, Uguz (46), 3-2, Mark Diemers (61), 4-2, Fabian Serrarens (82)

De Graafschap: Agil Etemadi, Elvio van Overbeek (63. Jordy Tutuarima), Myenty Abena (46. Bart Straalman), Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort (63. Kevin van Diermen), Andrew Driver (63. Tim Keurntjes), Robert Klaasen (46. Mark Diemers), Tim Receveur,Youssef El Jebli (46. Fabian Serrarens), Sjoerd Ars (63. Anthony van den Hurk), Daryl van Mieghem