Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest ook in Almelo: 2-0

De Graafschap verliest ook in Almelo: 2-0

De Graafschap heeft vrijdagavond de uit wedstrijd tegen Heracles met 2-0 verloren. Na een slechte eerste helft wisten de Achterhoekers zich in het tweede deel goed te herstellen maar weigerde het zichzelf te belonen door een aantal honderd procent kansen omzeep te helpen.

Trainer Ulderink had zijn elftal ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen FC Groningen op drie posities gewijzigd. Abdulla, Kujala en Sreckovic begonnen in de basis. Jansen, Breinburg en El Hassnaoui namen plaats op de bank.

De thuisclub had van meet af aan het beste van het spel. Dit leidde al snel tot het openingsdoelpunt. Heracles zette vroeg druk op de Doetinchemers waardoor Abdulla met een klungelige terugspeelbal aanvaller Plet onbedoeld in stelling bracht. De aanvaller wist wel raad met het buitenkansje en scoorde met een fraai stiftje: 1-0. De plannen van de technische staf konden hierdoor al snel de prullenbak in. Toch leek De Graafschap al een snel antwoord te hebben. Poepen kwam met een afgemeten voorzet maar deze kon niet binnengewerkt worden door De Leeuw en Sreckovic . Hierna was het gedaan met de aanvallende intenties van de Doetinchemmers. Het was Heracles dat verzorgd positiespel speelde en de wedstrijd controleerde. Verder hadden beide backs, Evers en Abdulla, het moeilijk met hun directe tegenstander en incasseerden al snel een gele kaart. De thuisclub mocht dan wel een groot overwicht hebben, echt gevaarlijk werd het niet. Duarte kopte naast en Vejinovic zag zijn uithaal net naast het doel van De Winter verdwijnen. De Graafschap speelde onsamenhangend en was aanvallend onmachtig. Tekenend voor een gebrekkige communicatie was wel toen De Graafschap aan het einde van de eerste helft een vrije trap mocht nemen. Kujala en Sreckovic liepen beiden bij de bal weg.

In de tweede helft tapte De Graafschap uit een heel ander vaatje. Al na twintig seconde spelen kreeg Poepon een enorme kans op de gelijkmaker. De aanvaller werd de diepte in gestuurd maar wist keeper Pasveer niet te passeren. Een paar tellen later werd Poepon weer in stelling gebracht na een vlotlopende aanval over meerdere schijven. Het werd een open wedstrijd met kansen voor beide teams. De Winter die wederom een puike wedstrijd speelde hield Plet van het scoren en had geluk toen Vejinovic de paal raakte. De Graafschap knokte zich in de wedstrijd en verscheen vaker voor het vijandelijke doel. De Leeuw raakte de buitenkant van de paal en Meijer zag een prachtig afstandschot gekeerd worden door keeper Pasveer. Aan de andere zijde hield doelman De Winter zijn team in de race door Vejinovic het scoren te beletten. De mooiste kans was voor de Doetinchemmers was in de slotfase wel voor De Leeuw. De aanvallende middenvelder wist na een mooie demarrage van Sreckovic de bal niet binnen te schieten. Omdat De Graafschap veel risico nam kreeg ook de thuisclub kansen. Doelman De Winter wist Overtoom nog van het scoren te houden maar had geen antwoord op de inzet van invaller Pedro die hiermee de wedstrijd in het slot gooide: 2-0.

Karakteristiek, vrijdag 30 september 2011

Heracles Almelo - De Graafschap 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Plet (12), 2-0, Pedro (90+2)

Arbiter: Bossen
Toeschouwers: 8.412

Geel Heracles Almelo: Armenteros
Geel De Graafschap: Xhelil Abdulla, Ties Evers

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (77. Everton), Duarte, Plet en Armenteros (90+1. Pedro).

De Graafschap: Yves De Winter, Ties Evers (68. Muslu Nalbantoglu), Vito Wormgoor, Ted van de Pavert, Xhelil Abdulla (74. Gregor Breinburg), Yuri Rose, Rogier Meijer, Michael de Leeuw, Jussi Kujala (80. Soufian El Hassnaoui), Nenad Sreckovic, Rydell Poepon.

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X