Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Defensief concept Andries Ulderink mislukt

Defensief concept Andries Ulderink mislukt

Andries Ulderink wilde De Graafschap zowel uit- als thuis met veel druk, flair en aanvalsdrift laten spelen. Tegen Heracles Almelo gooide hij dat plan rigoureus overboord en liet hij zijn ploeg vrij defensief opereren. Met twee controleurs en drie middenvelders daarvoor, probeerde De Graafschap Heracles het voetballen onmogelijk te maken.

Dat tactisch plan mislukte grotendeels, want De Graafschap dwong voor rust niets af en was niet in staat de bal te veroveren of in de ploeg te houden. Heracles had voortdurend de bal, maar speelde in een te laag tempo om de verdediging van de Achterhoekers stuk te spelen. In de tweede helft bleek De Graafschap, dat toen alle schroom van zich af gooide, Heracles prima partij te kunnen bieden.

Ulderink zag het iets anders. "We waren na de 1-0 een minuut of twintig van slag. Tot die tijd vond ik dat er weinig aan de hand was. Het probleem was dat we de bal direct kwijt waren. Na rust waren we rustiger en veroverden we de bal ook sneller. Helaas missen we de kansen. We hadden toen misschien wel wat meer verdiend."

De Graafschap speelde na rust met veel meer overtuiging en gooide de schroom van zich af. "Waarom we de eerste helft dat niet kunnen opbrengen? Goede vraag, ik weet het niet. Ja, het is de derde nederlaag op rij en dat mag je best zorgelijk noemen."

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

SC Verl

SC Verl

Zaterdag 27 juli, aanvang 16:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X