Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap laat roodaanlopend Heracles ontsnappen

De Graafschap laat roodaanlopend Heracles ontsnappen

De Graafschap heeft aan het thuisduel tegen Heracles Almelo uiteindelijk geen resultaat overgehouden De ploeg van trainer Richard Roelofsen deed een tot negental teruggebrachte tegenstander in de slotfase wankelen, Maar de Superboeren lieten het liggen in de afronding: 2-3.

Oefenmeester Roelofsen koos in zijn basisopstelling voor een het duo Jansen/Van de Pavert achterin. Hierdoor begonnen Saeijs en Wormgoor op de bank. Ook in de basis Michael de Leeuw, de laatste twee duels goed voor drie treffers.

Voor eigen publiek opende De Graafschap sterk. De Leeuw schoot na twee minuten een door Rose klaargelegde bal ruim over. Rose zelf miste ook nog een mogelijkheid. Soufian El Hassnaoui had binnen het kwartier meer geluk. Een fraaie trap van Vermouth, werd door (alweer) Rose teruggelegd en door de Marokkaanse middenvelder ingeschoten 1-0. Niet veel later volgde bijna het zelfde recept, maar kreeg doelman Pasveer hulp van de paal.

Tot dan toe had de verliezend bekerfinalist zich nog niet laten zijn en toch stond het na binnen het hal uur 1-2. In beide gevallen kreeg de ploeg van Peter Bosz een rebound die men verzilverde, via Armenteros en Gouriye: 1-2. Nog voor rust waren er kansen op de gelijkmaker. Rydell Poepon liet twee riante mogelijkheden liggen.

Een zwakke start aan het tweede bedrijf kwamen de Achterhoekers al snel duur te staan toen Everton het laatste zetje voor de 1-3 gaf. Het verzet van de Doetinchemse club leek gebroken en men kwam een tijdje niet in het stuk voor. Roelofsen bracht Sreckovic voor de matig spelende Evers en Anco Jansen voor Gil Vermouth. De vervanging van de Israëliër werd door De Vijverberg niet gewaardeerd.

In het laatste kwartier stond de wedstrijd volledig op de kop en moest leidsman Makkelie ook stevig aan de bak. Het begon met een rode kaart voor Duarte (na een overtreding op De Leeuw). Niet veel later kreeg De Graafschap een strafschop (de eerste na 69 duels). De Leeuw schoot via de doelman en de paal toch raak: 2-3.

Het was het startsein voor een ongekend slotoffensief, dat nog eens extra werd gevoed door een tweede gele kaart voor Looms, die invaller Jansen vloerde. Het werd hectisch voor het Heracles doel. Er kwamen kansen voor Rose, De Leeuw en Poepon, maar de treffer bleef uit. Dit alles zag Peter Bosz al niet meer vanaf de bank. De coach was witheet op de leiding en mocht van arbiter Makkelie vertrekken. Het bleef wel bij 2-3.

Karakteristiek, zaterdag 21 april 2012

De Graafschap - Heracles Almelo 2-3 (1-2)
Scoreverloop: 1-0, Soufian El Hassnaoui (12), 1-1, Armenteros (18), 1-2, Gouriye (26), 1-3, Everton (53), 2-3, Michael de Leeuw (83/penalty)

Arbiter: Makkelie
Toeschouwers: 12.043

Geel De Graafschap: Michael de Leeuw, Ties Evers, Jochem Jansen
Geel Heracles Almelo: Breukers
Rood Heracles Almelo: Duarte (78/gestrekt been), Looms (87/2x geel)

De Graafschap: Yves De Winter, Ties Evers (67. Nenad Sreckovic), Jochem Jansen, Ted van de Pavert, Purrel Fränkel (83. Gregor Breinburg), Soufian El Hassnaoui, Yuri Rose, Rogier Meijer, Gil Vermouth (68. Anco Jansen), Michael de Leeuw en Rydell Poepon.

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Davidson, Van der Linden, Looms, Duarte, Quansah, Overtoom, Gouriye (74. Pedro), Armenteros (89. Te Wierik) en Everton (75. Bruns).

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X