Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap krijgt geen beloning tegen Twente

Graafschap krijgt geen beloning tegen Twente

De Graafschap heeft aan het inhaalduel tegen FC Twente geen punten overgehouden. Op De Vijverberg werd het 1-2. De thuisclub kreeg in de slotfase enkele prima kansen, maar het had geen geluk bij de afronding.

Richard Roelofsen stuurde hetzelfde elftal het veld in als tegen RKC. FC Twente kende vooral defensieve zorgen met het ontbreken van het centrale duo Douglas/Wisgerhof.

Op de stampvolle Vijverberg kenden de Superboeren een bliksemstart; El Hassnaoui, stuurde de bal maar direct richting de kruising. Doelman Boschker was volstrekt kansloos: 1-0. Een welkom steuntje in de rug voor de Achterhoekers.

De bezoekers konden meteen in de achtervolging en De Graafschap werd teruggedrongen. Er kwamen ook kansen, maar doelman De Winter moest zich enkel gewonnen geven op een inzet van Rosales. Kort voor rust zag Chadli dat De Winter zijn inzet pareerde.

Na de rust leidde dom balverlies van Wormgoor de Twentse voorsprong in. Willem Janssen liet Fer optimaal profiteren van deze flater (1-2). Toen Rogier Meijer even later zijn tweede geel zag, leek het boek dicht te kunnen voor de Doetinchemse club.

Maar omdat Twente, mede dankzij een uitstekende Yves De Winter, een paar riante kansen niet verzilverde, bleven de tien van De Graafschap uitzicht houden op een punt. In het laatste kwartier wankelde het vermoeide FC Twente maar El Hassnaoui (schot net naast) en De Leeuw (geplaatste kopbal net over), zagen die hoop vervliegen.

Trainer Roelofsen werd in de laatste minuten nog naar de tribune gestuurd. Dit gebeurde hem al eens dit seizoen. Tegen ADO haalde hij als assistent het einde niet. Komende zondag tegen Feyenoord mist De Graafschap in elk geval Rose en Meijer als gevolg van een schorsing.

Karakteristiek, woensdag 21 maart 2012

De Graafschap - FC Twente 1-2 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Soufian El Hassnaoui (2), 1-1, Rosale (19), 1-2, Fer (52)

Arbiter: Van Sichem
Toeschouwers: 12.501

Geel De Graafschap: Jan-Paul Saeijs, Yuri Rose, Jochem Jansen, Vito Wormgoor
Geel FC Twente: Janssen, O. John

Rood De Graafschap: Rogier Meijer (2x geel, 58)

De Graafschap:
Yves De Winter, Muslu Nalbantoglu (78. Anco Jansen), Vito Wormgoor, Jan-Paul Saeijs (55. Jochem Jansen), Purrel Fränkel, Gil Vermouth (65. Gregor Breinburg), Rogier Meijer, Soufian El Hassnaoui, Yuri Rose, Michael de Leeuw, Rydell Poepon.

FC Twente: Boschker, Rosales, Bengtsson, Röseler, Kuiper (83. Tiendalli), Fer, Brama, Janssen, Chadli (88.Bajrami), De Jong (78. Plet), O.John 

Bijzonderheid: trainer Richard Roelofsen (De Graafschap) naar de tribune gestuurd (88).

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X