Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap stunt tegen Roda JC: 0-2

De Graafschap stunt tegen Roda JC: 0-2

De Graafschap heeft zaterdagavond een knappe prestatie geleverd door Roda JC met 0-2 te verslaan.

Na een hectische week stond vanavond Richard Roelofsen voor het eerst aan het roer. De trainer gooide het elftal om en koos voor een 4-4-2 systeem. Al snel werden de intenties van de Achterhoekers duidelijk. De Graafschap speelde zeer defensief en hield de ruimtes klein. Hierdoor was Roda de bovenliggende partij zonder erg gevaarlijk te worden. Toch waren er wel wat kansen voor de thuisclub. De Winter moest redding brengen op inzetten van Malki en Junker. Het was De Graafschap dat na een klein half uur zeer verassend en geheel tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Het was de eerste keer dat De Graafschap voor het vijandelijke doel verscheen. Vermouth bereikte met een prachtige pass de geheel vrij staande Poepon die bekwaam afrondde: 1-0. Ook hierna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van De Winter. Veel meer dan een schot van Junker naast het doel leverde het niet op.

De tweede helft vertoonde een dezelfde spelbeeld. De Graafschap groef zich in, vocht voor iedere meter en toonde overlevingsdrang. Roda JC werd naar mate de wedstrijd vorderde onrustiger en slodderiger. Verder toonde De Winter weer aan een betrouwbare sluitpost te zijn. De goalie hield met enkele knappe reddingen zijn team op de been. In de slotfase kreeg De Graafschap gesterkt door enkele wissels meer grip op de wedstrijd. Na een vrije trap van Sreckovic raakte het leder de lat boven doelman Prus. In de blessuretijd gooide El Hassnaoui op aangeven van Poepon de wedstrijd definitief in het slot: 0-2.

karakteristiek, zaterdag 25 februari 2012

Roda JC Kerkrade - De Graafschap 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Rydell Poepon (26), 0-2, Soufian El Hassnaoui (90+1)

Arbiter: Kamphuis
Toeschouwers: 13.358

Geel De Graafschap: Soufian El Hassnaoui
Geel Roda JC Kerkrade:
Vukovic, Vormer, De Beule

De Graafschap: Yves De Winter, Muslu Nalbantoglu, Jan-Paul Saeijs, Ted van de Pavert, Ties Evers, Yuri Rose (77. Lion Kaak), Rogier Meijer, Soufian El Hassnaoui, Gil Vermouth (70. Gregor Breinburg), Michael de Leeuw (72. Nenad Sreckovic), Rydell Poepon

Roda JC Kerkrade: Prus, Monteyne, Wielaert, Vukovic, Fledderus, De Beule (81. Biemans), Vormer, Donald (46. Pluim), Ramzi (61. Delorge), Junker, Malki.

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X