Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Yuri Rose: nadruk op mentale aspect

Yuri Rose: nadruk op mentale aspect

Yuri Rose had best wel moeite met het afscheid tussen de spelersgroep en Andries Ulderink. Dat gebeurde dinsdagochtend.

"Het is een vervelend moment, maar het gebeurt in het voetbal. We hebben goed samengewerkt. Andries is een hele fijne kerel. Ik vind het wel lullig allemaal, omdat ook wij mede verantwoordelijk zijn."

De ervaren middenvelder zag het vertrek niet aankomen. "Nee, maar waarschijnlijk speelde het toch al een tijdje bij de trainer op de achtergrond. Of dit de beste oplossing is, kun je pas aan het eind van dit seizoen zeggen", stelt Rose.

Volgens de speler liggen de problemen bij De Graafschap vooral op het mentale vlak. "Tegen VVV was het verschil tussen de eerste en tweede helft schandalig groot. Wij hebben moeite om met tegenslagen om te gaan. Hoe we dat moeten oplossen? Ik ben geen psycholoog, dus daar ga ik niet over."

De nieuwe hoofdcoach Roelofsen hamert in zijn eerste dagen vooral over een juiste instelling binnen en buiten het veld. Roelofsen zal, meer dan Ulderink, regeren met harde hand. "Maar discipline moet er altijd zijn vind ik. Onder iedere trainer dus ik weet niet precies waar Richard op doelt. Dat moet je hem ook zelf vragen", besluit Rose.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X