Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Richard Roelofsen wijst spelers op plichten

Richard Roelofsen wijst spelers op plichten

Richard Roelofsen heeft de spelers nadrukkelijk aangesproken op hun verantwoordelijkheden. De nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap wil een betere mentaliteit zien in het veld en eist daarnaast ook buiten het stadion dat spelers leven als een prof. "Je hebt verplichtingen voor veel mensen."

De geboren Harderwijker zal met harde hand regeren op De Vijverberg. Handhaving in de eredivisie is essentieel en het enige dat volgens Roelofsen telt. "Je krijgt goed betaald. Maar je hebt ook verplichtingen. Het gaat om de toekomst van veel mensen op de club. En je speelt niet alleen voor jezelf, maar ook voor een grote groep mensen in de regio. Iedereen wordt er door beinvloed wat er nu gaat gebeuren. Daarom moet je zowel binnen als buiten het veld een goede discipline hebben en gemaakte afspraken nakomen."

De 42-jarige trainer haalt een voorbeeld aan. "Het kan niet zo zijn dat iemand te laat komt bij de medische staf of zelfs helemaal niet komt opdagen. Het gaat dus om afspraken en op het veld spelen vanuit je taak. Wie daarin niet mee wil of kan, valt af en zit in de wachtkamer. Dat is de grote lijn en dat heb ik de groep ook zo verteld." 

Dat De Graafschap zaterdag na rust binnen vijf minuten een voorsprong weggaf tegen VVV, vindt Roelofsen onbegrijpelijk. "Je kan een keer een doelpunt tegen krijgen. Maar niet twee in vijf minuten. Dan moet je in de duels van je af bijten en een over-mijn-lijk mentaliteit tonen. We kregen geen enkele gele kaart in de tweede helft! Ik zag elf individuen in het veld staan. Het was mentaal labiel. Vooral de routiniers zullen nu moeten opstaan en voorop gaan in de strijd."

Roelofsen, die zelf voor zeven verschillende profclubs uitkwam, interesseert het niet hoe er de komende maanden gespeeld wordt. "Het is allemaal niet zo spannend. Je moet het niet moeilijker maken dan het is. We moeten punten halen en het maakt me niet uit hoe. Ook al voetballen we slecht. Als het maar resultaat oplevert. Fouten maken mag, als er maar altijd 100 procent inzet is."

Binnen De Graafschap staat het voormalige hoofd-opleidingen bekend om zijn aanvallende speelstijl. In zijn jaren als coach van A1 liet Roelofsen de talenten altijd attractief en gedurfd spelen. Als debuterend hoofdtrainer zal hij waarschijnlijk iets voorzichtiger te werk gaan. "We bekijken elke wedstrijd wat we nodig hebben en welk systeem het beste is. Dan kan eventueel per wedstrijd verschillen. Het gaat om de juiste spelers op de juiste plaats en een goede tactiek. Ik ben altijd positief ingesteld. In deze groep zit echt wel wat en dat moeten we zien boven water te krijgen. Met een goede instelling. Hopelijk kan het dan weer eens spoken op De Vijverberg."

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X