Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Matig De Graafschap kan slag niet slaan: 1-2

Matig De Graafschap kan slag niet slaan: 1-2

De Graafschap heeft op eigen veld niet de derde thuiszege van het seizoen weten te boeken. Roda JC profiteerde gretig van Doetinchemse slordigheden. Hoewel de ploeg van Ulderink een zwak optreden kende, miste Rydell Poepon dé kans op de gelijkmaker: 1-2.

De Graafschap startte met Jochem Jansen als vervanger van Ties Evers aan de aftrap. De ploeg uit Kerkrade trad aan zonder de geschorste Robbie Wielaert. Arbiter Higler beleefde zijn debuut in de Eredivisie.

Andries Ulderink zag zijn ploeg nog alleraardigst beginnen. Sreckovic schoot op doelman Kieszek. De Pool zag dat de druk van de thuisploeg aanhield, maar kwam die periode schadevrij door. Namens de bezoekers raakte Mads Junker de buitenkant van de paal. Zienderogen werd het spelpijl minder. De thuisploeg zocht Poepon, veelal tevergeefs, met de lange bal. Omdat ook Roda JC de bal weer snel inleverde, was een vloeiende aanval een zeldzaamheid. Een pegel van Kujala was nog het enige serieuze wapenfeit. De prima leidende Higler telde dan ook geen blessuretij bij. Rust 0-0.

Amper tien seconden na rust werd de ban gebroken. Junker, bereikte Malki. De bonkige spits maakte De Winter met een lob kansloos: 0-1. De negende treffer van de Syriër dit seizoen.

De volle Vijverberg zag dat De Graafschap maar niet in de wedstrijd kwam en steeds verder wegzakte. Na 65 minuten volgde er dan ook nog de 0-2, Een gelukkige, maar wel een mooie: Ramzi raakte de bal subtiel. De bal leek naast te gaan maar belandde in de uiterste hoek, naast de kansloze De Winter.

De Achterhoekers ebde het geloof langzaam weg. Toch was Kujala nog dicht bij de 1-2. Die knikte Roe wel binnen op aangeven van Sreckovic.Zo kwam er toch nog een slotoffensief, waarin Rose nu rakelings naast kopte. Diep in d extra tijd zag Popen zijn inzet uit de kruising getikt worden door Kieszek. Zo bleef het bij 1-2.

In de jacht op de veilige vijftiende plaats zag De Graafschap de concurrentie verder weglopen,, maar om serieus aanspraak te kunnen maken op deze positie, lijken versterkingen in de winterstop, wel een voorwaarde.

Karakteristiek, zaterdag 3 december 2011

De Graafschap - Roda JC Kerkrade 1-2 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Malki (46), 0-2, Ramzi (65), 1-2, Yuri Rose (82)

Arbiter: Higler
Toeschouwers: 11.627

Geel De Graafschap: -
Geel Roda JC Kerkrade: -

De Graafschap: Yves De Winter, Jochem Jansen, Rogier Meijer, Vito Wormgoor, Ted van de Pavert (62. Purrel Fränkel), Michael de Leeuw (51. Soufian El Hassnaoui), Jussi Kujala, Yuri Rose, Gregor Breinburg (83. Lion Kaak), Nenad Sreckovic , Rydell Poepon

Roda JC Kerkrade: Kieszek, Monteyne, Biemans, Vukovic, Hempte, De Beule, Vormer, Donald (75. Pluim), Ramzi, Malki (87. Broekhof) en Junker (90+2. Lebedinski).

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X