De Graafschap klopt Jong AZ in de slotfase

De Graafschap bond gisterenavond op de Vijverberg de strijd aan tegen de talenten van AZ. De ploeg uit Alkmaar is met een achtste plaats in de rangschikking de best presterende beloften ploeg in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij de Superboeren keerde Basar Önal na 5 weken afwezigheid i.v.m. een blessure weer terug in de basis. Daarnaast had trainer Jan Vreman dit keer een basisplaats voor Mimoun Mahi ingeruimd.

Voor de wedstrijd werd Philip Brittijn nog even in het zonnetje gezet vanwege zijn 100e wedstrijd in het Graafschap shirt.

Het waren de mannen van trainer Jan Vreman die na het eerste fluitsignaal het initiatief namen. In het eerste kwartier zagen we een tweetal grote kansen. Zo was Simon Colyn gevaarlijk uit een hoekschop en raakte Mimoun Mahi de lat. Na een minuut of 20 kwam Jong AZ steeds beter in de wedstrijd en kreeg het ook wat mogelijkheden. Zo zag Dave Kwakman zijn schot van rand zestien net naast getikt worden en raakte Jurre van Aken het zijnet.

In de 26e minuut viel de goal voor De Graafschap. Het is Simon Colyn, die de bal met een boog voor het doel brengt bij de verre doelpaal. Daar staat Basar Önal die de bal tegendraads binnen kopt. 1-0

Op een kans van Kewal na kon Jong AZ daar voor rust weinig tegenover zetten.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

De eerste kansen na de pauze waren voor de Doetinchemmers. Ralf Seuntjens en Donny Warmerdam zagen hun inzetten jammer genoeg gekeerd worden. Ook Philip Brittijn was dichtbij de 2e van de avond maar schoot voor open doel over.

In de periode daarna werd Jong AZ, net als in de 1e helft, gevaarlijker. Zo plukte doelman Thijs Jansen een bal van de voet van Nick Koster en zag Kwakman zijn schot uit een corner net naast gaan.

Met nog een kwartier te gaan, is het de ploeg van trainer Leeroy Echteld, die op gelijk hoogte komt. Uit een steekpass van Daal komt de bal bij Kerssens. Die legt de bal op zij naar Berkhout die de bal langs doelman Thijs Jansen het doel in tikt, 1-1.

Even leek het erop dat dit ook de eindstand zou worden. Echter zien we toch nog iets van een klein slotoffensief van de Superboeren. In de 89e minuut is het invaller David Flakus Bosilj die met een kiezelhard schot de bal via de Jong AZ doelman op de lat uit een zien spatten. In de dying seconds is het Xandro Schenk, die de bal uit een vrije trap, snoeihard binnen kopt en De Graafschap alsnog de overwinning schenkt. 2-1.

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 29 maart 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

De Graafschap - Jong AZ: 2-1 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Basar Önal (26.), 1-1 Jorn Berkhout (75.), 2-1 Xandro Schenk (90+4.)

Arbiter: Pérez | Toeschouwers: 11.311

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen, Jeffry Fortes ©, Joran Hardeman, Xandro Schenk, Alexander Büttner (85. Rio Hillen), Philip Brittijn, Mimoun Mahi (66. Anis Yadir), Donny Warmerdam, Simon Colyn (85. David Flakus Bosilj), Ralf Seuntjens (75. Devin Haen) en Basar Önal (66. Tristan van Gilst).

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Van Aken (46. Berkhout), Stam ©, Schouten, Esteves (85. Dekkers); Mastoras, Smit, Kwakman (72. Postma); Kewal, Koster (72. Kerssens) en Daal.

Gele kaart(en) De Graafschap: Donny Warmerdam (19.), Ralf Seuntjens (73.)

Gele kaart(en) Jong AZ: Daal (79.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Jong AZ:

Bijzonderheid:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 3 mei wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met Jong FC Utrecht.

Een week later, vrijdag 10 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen FC Emmen en De Graafschap.