Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap komt tweede achterstand bij Groningen niet meer te boven

De Graafschap komt tweede achterstand bij Groningen niet meer te boven

Een mooi affiche tussen de nummer vier FC Groningen en de nummer zes De Graafschap. Bij FC Groningen ontving oud-De Graafschap doelman Hidde Jurjus een schild voor beste keeper in de 3e periode. Dick Lukkien kreeg dat in de vorm van beste trainer.

Dat FC Groningen aan de weg aan het timmeren is, was vrijdagavond wel duidelijk. De thuisploeg startte uitstekend aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Van Bergen, maar die kwam Thijs Jansen op zijn pad.

Een uitbraak van de groen-witte formatie leverde de 1-0 op, waarbij Postema raak schoot, 1-0. Een duw in de rug, waarbij Anis Yadir niet goed kon uithalen om voor de gelijkmaker te zorgen. Het was de eerste basisplek voor middenvelder Anis Yadir.

Uit een vrije trap kopte Peersman recht op doelman Thijs Jansen af. Bijna net zo’n situatie als bij de 1-0 leverde voor Postema weer een kans op. Echter kwam goalie Thijs Jansen op tijd zijn doel uit om een nieuwe treffer te voorkomen.

De Graafschap had misschien wel het meeste balbezit aan het begin van de wedstrijd, maar was het FC Groningen dat de score al vroeg op 2-0 bracht. Opnieuw Postema als doelpuntenmaker, door randje zestien meter in de korte hoek te schieten.

Daarna viel de aansluitingstreffer voor De Graafschap. Een voorzet van Jeffry Fortes werd door Ralf Seuntjens in de hoek gekopt, 2-1. De Achterhoekse club herpakte zich en kwam na een vrije trap tot een volgende poging. Donny Warmerdam schoot via een tegenstander naast. Uit de daaropvolgende hoekschop was het wederom raak voor Ralf Seuntjens met een kopbal, 2-2.

Een boeiende eerste helft werd vervolgt dat het spel op en neer ging. Beide ploegen lieten zich zien. Vlak voor de rust was het Hove met buitenkant schoen net naast. Met een 2-2 stand gingen beide ploegen de rust in.

Een goede sfeer was te vernemen in de Euroborg. De plaatselijke FC kan namelijk, in de slotfase van de competitie, kans maken op directe promotie. Voor De Graafschap was dat ook een optie, maar liet het afgelopen maandag dure punten liggen tegen Jong Ajax (0-2 nederlaag).

Een steekpass van Duarte kon niet bereikt worden door Van Bergen. Valente kon na een goede actie de bal in de verre hoek schieten en de stand op 3-2 brengen. Een hoekschop van Alexander Büttner ging bijna binnen, maar Hidde Jurjus hield tegen. Een kopbal van Peersman ging recht op Thijs Jansen af.

Van afstand probeerde Alexander Büttner een poging te wagen, maar ontbrak het de bal aan snelheid. Invaller Blnd Hassan kon niet veel kracht achter zijn schot zetten. In de slotfase Donny Warmerdam met een schot op doelman Hidde Jurjus, die liet zien dat het schild vanuit de derde periode terecht was ontvangen.

In de blessuretijd, net als tegen Jong Ajax, een laatste kans om tot een gelijkmaker te komen. Ook nu liep het verkeerd af met een tegentreffer. Bij een vrije trap gleed Thijs Jansen uit en in de tegenaanval was het de derde treffer van deze wedstrijd voor Postema, 4-2.

FC Groningen neemt momenteel de tweede positie in op de ranglijst. Concurrent Roda JC komt zondag in actie tegen MVV Maastricht. Voor De Graafschap lijkt een directe promotieplaats, na de opgelopen nederlagen tegen Jong Ajax en FC Groningen, niet meer haalbaar.

En zal het team van coach Jan Vreman de resterende wedstrijden een play-offs plaats zien te behalen. De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 29 maart tegen Jong AZ. Om 20.00 uur is de aftrap op stadion De Vijverberg.

Foto: De Graafschap

Vrijdag 15 maart 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)


FC Groningen - De Graafschap:
4-2 (2-2)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Romano Postema (6.), 2-0 Romano Postema (16.), 2-1 Ralf Seuntjens (23.), 2-2 Ralf Seuntjens (33.). 3-2 Luciano Valente (56.), 4-2 Romano Postema (90+5.)

Arbiter: Oostrom  | Toeschouwers: 21.111

Opstelling FC GroningenJurjus, Bacuna ©, Rente, Peersman, Määttä (46. Blokzijl), Schreuders, Duarte, Hove, Valente (78. Mendes), Van Bergen, Postema.

Opstelling De Graafschap: Thijs JansenJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Joran Hardeman, Alexander Büttner (80. Levi Schoppema), Philip Brittijn (80. Giovanni Büttner), Anis Yadir (60. Mimoun Mahi), Simon Colyn, Donny Warmerdam, Ralf Seuntjens (64. David Flakus Bosilj), Tristan van Gilst (80. Blnd Hassan).

Gele kaart(en) FC GroningenPostema (87.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Jeffry Fortes (61.), Xandro Schenk (66.), Simon Colyn (86.)

Rode kaart(en) FC Groningen: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Bijzonderheid: 

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X