Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Superboeren maken tegen Jong Ajax pas op de plaats na verlies

Superboeren maken tegen Jong Ajax pas op de plaats na verlies

Maandagavond is KKD-avond. Meestal komen dan de Jong-ploegen in actie. Gisterenavond was het dan ook de beurt aan De Graafschap om de klus te klaren tegen een Beloften team. Ditmaal waren de Superboeren gastheer voor de jonge Godenzonen uit Amsterdam oftewel Jong Ajax.

Trainer Jan Vreman begon met Devin Haen en David Flakus Bosilj in de basis. De beide routiniers Ralf Seuntjes en Mimoun Mahi namen plaats op de bank. Verder was er een mijlpaal te vieren voor Philip Brittijn die voor de 100e keer het blauwwit gestreepte shirt over zijn schouders trok in een officieel duel.

De Superboeren begonnen nog wel voortvarend aan de wedstrijd. Het was in de eerste 10 minuten een tweetal keren gevaarlijk via Tristan van Gilst. Zijn inzet ging echter net naast en zijn volgende kans ging hoog over. Daarna zakte het team weg en namen de Amsterdammers het initiatief meer en meer over. Het kreeg een grote kans via Kian Fitz Jim die ternauwernood naast ging.

Tegen het eind van de eerste helft herpakte De Graafschap zich en kreeg een groot aantal kansen via Jeffry Fortes, Tristan van Gilst en David Flakus Bosilj. Helaas wist geen van de spelers de bal tegen de touwen te werken.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Direct na rust was David Flakus Bosilj met een goede kopbal dicht bij de openingstreffer, doelman De Graaff voorkwam erger voor Jong Ajax. Uit het niets slaat Ajax toe. De scheidsrechter fluit niet voor een overtreding op Alexander Büttner, en laat doorspelen. Banel kan daardoor alleen richting het doel gaan en schiet de bal hard en hoog, al zwabberend, achter doelman Thijs Jansen. 0-1

Door het inbrengen van een aantal wissels probeert trainer Jan Vreman het tij te keren. Even lijkt het daar ook op. Koud in het veld is het Mimoun Mahi die een grote kans krijgt uit een rebound, maar tot zijn eigen ontzetting schiet hij net naast.

De blauwwitten verhoogden daarna de druk en Jong Ajax kwam amper de middenlijn nog over. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. Mimoun Mahi was een tweetal keren dicht bij de gelijkmaker maar scoren deed hij niet.

In de extra tijd is het doelman Thijs Jansen die mee naar voren gaat bij een corner. Uit deze hoekschop krijgt Mimoun Mahi een niet te missen kans, maar met een geweldige reflex weet doelman De Graaff de kans onschadelijk te maken.

In de daaropvolgende uitbraak is het Chourak die profiteert van het lege doel en de 2e voor de Amsterdammers weet binnen te schieten waardoor de stand 0-2 wordt net voor het eindsignaal.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Maandag 11 maart 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)


De Graafschap - Jong Ajax:
0-2 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jaydon Banel (62.), 0-2 Nassef Chourak (90+8.)

Arbiter: Puts | Toeschouwers: 9.823

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen, Jeffry Fortes ©, Joran Hardeman, Xandro Schenk, Alexander Büttner (67. Levi Schoppema); Philip Brittijn (70. Giovanni Büttner), Simon Colyn (70. Mimoun Mahi), Donny Warmerdam; David Flakus Bosilj (83. Blnd Hassan), Devin Haen (67. Ralf Seuntjens) en Tristan van Gilst.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Sarfo (71. Alders), Brandes ©, Janse, Martha; Vos, Fitz-Jim, Agougil (61. Chourak); Banel (86. Chahid), Rijkhoff (61. Vink) en Kalokoh (86. Gorter).

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) Jong Ajax: Agougil (32.), Banel (74.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Jong Ajax:

Bijzonderheid:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)


Instagram X (Twitter) 

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X