De Graafschap pakt winst in slotfase tegen SC Cambuur

Vrijdagavond 8 maart stond er een mooi affiche op het programma tussen SC Cambuur en De Graafschap. Eerder dit seizoen zegevierde SC Cambuur met 2-3 in Doetinchem. Onlangs kwam het team van oud-De Graafschap trainer Henk de Jong nog in actie tegen NEC in de halve finale van de KNVB Beker (1-2 verlies na verlenging).

In de competitie zit de ploeg uit Leeuwarden in een mindere fase. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel een kans via Smit. Bij De Graafschap stelde coach Jan Vreman Mimoun Mahi in de basisformatie op.

De Graafschap kwam op een 0-1 voorsprong, na een goede hoekschop van Alexander Büttner. Een kopbal van Xandro Schenk ging via het hoofd van Sekou Sylla in eigen doel. De ruststand werd met een 1-1 gelijke stand ingegaan. Vlak voor het rustsignaal kreeg Joran Hardeman van dichtbij een bal op de hand geschoten. De scheidsrechter gaf een strafschop welke benut werd door Smit.

In de tweede helft liet De Graafschap aanvallend meer zien. Jeffry Fortes schoot via een verdediger op de paal. Een kopbal van Tristan van Gilst ging naast. Op aangeven van de ingevallen Levi Schoppema nam Philip Brittijn de bal goed aan en kopte vervolgens over de doelman heen, waardoor De Graafschap vijf minuten voor tijd de 1-2 voorsprong en tevens eindstand had bereikt.

Door deze overwinning in Leeuwarden blijft de Doetinchemse club zich mengen in de top vijf. Komende maandag 11 maart speelt De Graafschap een thuiswedstrijd om 20:00 uur. Jong Ajax is op stadion De Vijverberg de tegenstander.

Vrijdag 8 maart 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

SC Cambuur - De Graafschap:
1-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Sekou Sylla (35./e.d.), 1-1 Milan Smit (45+1.), 1-2 Philip Brittijn (85.)

Arbiter: Martens  | Toeschouwers: 9.861

Opstelling SC CambuurVan Osch, Ottessen (89. Mercera), Bergsma, Tol, Sylla (81. Poll), De Jong, Van Mullem, Balk, Smit, Anello (81. Nartey), Uldrikis.

Opstelling De Graafschap: Thijs JansenJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Joran Hardeman, Alexander Büttner (46. Levi Schoppema), Philip Brittijn, Simon Colyn, Donny WarmerdamMimoun Mahi (46. David Flakus Bosilj), Ralf Seuntjens, Tristan van Gilst (66. Giovanni Büttner).

Gele kaart(en) SC CambuurSylla (69.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Alexander Büttner (34.), Simon Colyn (11.), Jeffry Fortes (45.), Ralf Seuntjens (77.)

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.