De Graafschap boekt kleine overwinning op Top Oss

Gisterenavond sloot De Graafschap het vierluik van wedstrijden tegen Brabantse clubs af met een thuisduel tegen laagvlieger Top Oss.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen voor de deze week overleden oud materiaalman en club icoon Theo Vergeer.

Trainer Jan Vreman stuurde hetzelfde basiselftal de wei in als een week eerder tegen FC Den Bosch.

Het waren de Superboeren die vanaf het eerste fluitsignaal de boventoon voerden in de wedstrijd. In de eerste tien minuten werd doelman Havekotte twee keer getest, maar bleef ongeslagen op inzetten van Philip Brittijn, bal net naast en een geblokte bal van Alexander Büttner. Het eerste schot op doel van Top Oss kwam pas in de 15e minuut op naam van Konstantinos Doumtsios. De Griek die met links uithaalde ziet echter zijn inzet naast het doel van keeper Thijs Jansen gaan.

De Blauw-witten bleven in het vervolg van de eerste helft de baas op het veld. Ondanks het vele balbezit werd er maar weinig gecreëerd. Vijf minuten voor het rust signaal weet Tristan van Gilst dan toch een bres in de defensie van de Rood-witten te slaan. Het is Simon Colyn die met een prachtige steekbal Tristan van Gilst bereikt, die de bal onder doelman Havekotte weet door te schuiven en daarmee de stand op 1-0 bracht.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Na de theepauze zijn het nog steeds de Superboeren die sterker voor de dag komen. De ploeg van trainer Ruud Brood hield zich vooral bezig met de verdedigende taken.

De Graafschap kreeg in het eerste kwartier na rust een drietal kansen om de score verder uit te bouwen. De Osse doelman wist echter de inzetten van Philip Brittijn (kopbal) en Alexander Büttner (vrije trap) onschadelijk te maken. De doelpoging van Simon Colyn gaat jammer genoeg net naast.

Het was wachten voordat de 2e treffer genoteerd kon worden. Die kwam er in de 62e minuut. Uit een goed lopende aanval komt de bal via een kaats van Ralf Seuntjes bij Philip Brittijn. Al draaiend schiet hij op het doel. Zijn inzet wordt door doelman Havekotte voor de voeten van Simon Colyn gestompt, die het karwei eenvoudig afmaakt. 2-0

Met nog een kwartier te gaan bracht Top Oss de spanning weer helemaal terug. Vrijwel uit het niets weet het een doelpunt te maken. Uit een voorzet van Zimmerman is het Grads Damen die met een goede kopbal scoort. 2-1.

Het Osse doelpunt was de opmaat voor een Brabants slot offensief. Het resulteerde niet meer in grote kansen en zo kon opnieuw een thuisoverwinning worden gevierd.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 1 maart 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

De Graafschap - TOP Oss:
2-1 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tristan van Gilst (41.), 2-0 Simon Colyn (62.), 2-1 Grad Damen (78.)

Arbiter: Ruperti | Toeschouwers: 10.224

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen, Jeffry Fortes ©, Joran Hardeman, Xandro Schenk, Alexander Büttner (80. Levi Schoppema); Philip Brittijn (80. Lion Kaak), Simon Colyn, Donny Warmerdam; Giovanni Büttner (62. Mimoun Mahi), Ralf Seuntjens (70. Devin Haen) en Tristan van Gilst (70. David Flakus Bosilj).

Opstelling TOP Oss: Havekotte ©; Pata, Van Eijma, Lambrix (70. Eijgenraam), Mulder; Damen, Loukili (78. Korte), Zitman (46. Nieuwpoort); Allemeersch, Stensrud (46. Zimmerman) en Doumtsios (62. Ladan).