Matig De Graafschap effectiever dan FC Den Bosch

De Graafschap trad gisterenavond opnieuw aan tegen een tegenstander uit Brabant. Na Willem II en Helmond Sport was het ditmaal de beurt aan FC Den Bosch.

Bij de Superboeren nam Tristan van Gilst de plek in van de geblesseerde Basar Önal, bij de Bosschenaren ontbraken een aantal belangrijke spelers vanwege griepverschijnselen.

De goed gevulde Vijverberg kreeg in de eerste helft een matig wedstrijd voorgeschoteld. Het waren de Blue White Dragons die het eerste halfuur het beste van het spel lieten zien. In de beginfase waren er al mogelijkheden de score te openen door Mulders, Kostorz en Oulad M’Hand.

De grootste kans was na ca 25 minuten toen Vicario alleen op doelman Jansen afging maar naast schoot.  Kort daarop opnieuw een 100-procent kans voor FC Den Bosch, dit keer voor Kotzebue. Hij ging ook alleen op doelman Janssen af, maar zijn schot ging nipt voorlangs.

De ploeg van trainer Jan Vreman kreeg nauwelijks grote kansen maar scoorde wel de 1-0. Het was Jeffry Fortes die profiteerde van een fout van doelman Hegyi die de bal uit een zijn handen liet glippen na een hoekschop.

De Doetinchemmers namen daarna het initiatief wat meer over van de Bosschenaren. Het kreeg ook wat meer kansen. Zo ging een vrije trap van Alexander Büttner, vijf minuten voor rust, maar net naast.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Na de rust waren het opnieuw de Superboeren die de controle over de wedstrijd hadden. Veel kansen vallen er in het eerste kwart van de tweede helft niet te noteren. In de 65e minuut was het Kostorz die dichtbij de 1-1 was. Zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Jansen.

Net als in de eerste helft is het De Graafschap dat opnieuw uit het niets een doelpunt weet te maken. Koud in het veld is het Mimoun Mahi, die de bal uit een voorzet van Jeffry Fortes, van dichtbij hard tegen de touwen schiet. 2-0.

De wedstrijd was daarmee wel gespeeld en na 2 weken van puntverlies kon De Graafschap weer eens drie punten bijschrijven.

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 23 februari 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

De Graafschap - FC Den Bosch:
2-0 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Jeffry Fortes (32.), 2-0 Mimoun Mahi (72.)

Arbiter: Rozendal | Toeschouwers: 10.802

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen, Jeffry Fortes ©, Joran Hardeman, Xandro Schenk, Alexander Büttner; Philip Brittijn, Simon Colyn (68. Mimoun Mahi), Donny Warmerdam; Giovanni Büttner (68. David Flakus Bosilj), Ralf Seuntjens (80. Devin Haen) en Tristan van Gilst (80. Blnd Hassan).

Opstelling FC Den Bosch: Hegyi; Mulders, Van den Bogert ©, Van Grunsven, Maas (78. Mbete), De Groot (87. Laros); Oulad M'Hand (72. Kalinauskas), Ogbaidze (78. Keijser); Vicario, Kotzebue (72. Van Bakel) en Kostorz.

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) FC Den Bosch:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) FC Den Bosch:

Bijzonderheid:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.