Helmond Sport weet thuis te winnen van De Graafschap

De Graafschap deed vrijdagavond slechte zaken op bezoek bij Helmond Sport. Er werd een 3-1 nederlaag geïncasseerd. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg via Kaars. Na een aantal goede combinaties schoot Basar Önal van afstand en kon doelman Mantel een doelpunt voorkomen.

Uit de hoekschop komt De Graafschap op een 0-1 voorsprong. Xandro Schenk kopt de bal terug voor het doel, waarna Simon Colyn raak kopt. Helmond Sport kwam op gelijke hoogte na een voorzet van Schroijen, welke door Marin en de handen van doelman Thijs Janssen via beide palen alsnog binnen ging, 1-1.

Van Vlerken schoot van afstand op de lat. Vlak voor rust kon doelman Thijs Jansen de bal bij het zestienmeter gebied niet in de handen pakken en kopte de bal weg. Echter voor de voeten van Marin, die met een hoge bal de teruggelopen keeper alsnog kon passeren, 2-1.

In de tweede helft kreeg De Graafschap de mogelijkheden voor een gelijkmaker. Ralf Seuntjens schoot tegen keeper Mantel op. Een goede aanval waarbij Philip Brittijn Basar Önal de kans gaf om te schieten, weer op doelman Mantel. Aan de andere kant een klein kansje voor Kaars.

Daarna was het twee keer De Graafschap met pogingen. Een voorzet van Ralf Seuntjens werd niet door Basar Önal met een volley binnen geschoten. Een vrije trap van Alexander Buttner trof Xandro Schenk met een kopbal een nieuwe redding van Mantel.

Op zoek naar de gelijkmaker, betekende in de slotminuut van de blessuretijd balverlies van Joran Hardeman. In de counter wist Helmond Sport de wedstrijd met 3-1 te winnen. Na de 0-2 thuisnederlaag vorige week tegen Willem II, liep De Graafschap een week later weer averij op. Vrijdag 23 februari is FC Den Bosch de tegenstander op De Vijverberg, aftrap 20:00 uur.

Vrijdag 16 februari 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

Helmond Sport - De Graafschap:
3-1 (2-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Simon Colyn (18.), 1-1 Alvaro Marín (26.), 2-1 Alvaro Marín (44.), 3-1 Martijn Kaars (90+5.)

Arbiter: Hensgens  | Toeschouwers: 1.853

Opstelling Helmond Sport: Mantel; Van Vlerken (82. Schmidt), Van Den Eynden ©, Krätschmer, Kreekels; Ludwig (69. Vankerkhoven), Kaars, Ostrc; Botos, Marín (69. Van den Hurk) en Schroijen (76. Amuzu).

Opstelling De Graafschap: Thijs JansenJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Joran Hardeman, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Simon Colyn (60. Mimoun Mahi), Donny Warmerdam (46. Lion Kaak), Giovanni Büttner (60. Tristan van Gilst), Ralf Seuntjens (72. Blnd Hassan), Basar Önal (72. David Flakus Bosilj).

Vrijdag 3 mei, aanvang 20:00 uur

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.