Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Ontluisterende nederlaag voor de Superboeren

Ontluisterende nederlaag voor de Superboeren

Gisterenavond moesten de Superboeren opnieuw een belangrijke horde nemen op weg naar het ultieme doel namelijk promotie naar de eredivisie. Op papier stond de belangrijke KKD-kraker tegen de koploper Willem II op het programma. Precies in het carnavalsweekend.

De ploeg van trainer Jan Vreman moest het doen zonder de routine van de geschorste Alexander Büttner (5e gele kaart). Zijn logische vervanger was Levi Schoppema. Verder verdwong Ralf Seuntjens Devin Haen naar de reservebank, waar ook de laatste aanwinst Jardell Kanga, voor het eerst op plaats nam.

Het was Willem II dat na het eerste fluitsignaal uit de startblokken schoot. De eerste de beste kans voor de Tricoleres leverde meteen ook al een doelpunt op. Het was doelman Thijs Jansen die in eerste instantie een schot van Doodeman nog kon keren, maar in de rebound was het de adequate Thijs Oosting die de Tilburgers op een 0-1 voorsprong zette.

Echt veel gevaar kwam er niet van Graafschap zijde. We zagen een kopbal van Ralf Seuntjens in de handen van doelman Smits belanden. Niet veel later gevolgd door een kans voor de Tilburgers door Hilterman die zijn schot naast ziet gaan. De grootste kans was er voor rust nog voor David Flakus Bosilj. Zijn geplaatste schot werd met een fraaie save door doelman Smits over de doellat getikt.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)


Ook na rust is er een snelle treffer te noteren. Met een werkelijk schitterend schot is het Meerveld, die vanaf dik 20 meter, de bal stijf in de kruising schoot. Enigszins van slag probeerde trainer Jan Vreman door het inbrengen van een 3-tal wissels het tij nog te keren.

Over en weer zien we wat kleine kansen voor beide partijen zonder dat het echt gevaarlijk werd. In de slotfase leek zelfs de 0-3 nog te vallen, maar doelman Thijs Jansen hield Bokila met een goede redding, van het scoren af.

Willem II verstevigde door dit resultaat haar koppositie, en De Graafschap blijft vierde staan op de ranglijst.

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)


Vrijdag 9 februari 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)


De Graafschap - Willem II:
0-2 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Thijs Oosting (9.), 0-2 Ringo Meerveld (49.)

Arbiter: Oostrom| Toeschouwers: 11.756

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen, Jeffry Fortes ©, Joran Hardeman (63. Maas Willemsen), Xandro Schenk, Levi Schoppema, Philip Brittijn (63. Mimoun Mahi), Simon Colyn (73. Jardell Kanga), Donny Warmerdam, David Flakus Bosilj (73. Giovanni Büttner), Ralf Seuntjens (63. Devin Haen) en Basar Önal.

Opstelling Willem II: Smits; St. Jago, Behounek, Schouten ©, Sigurgeirsson (73. Nizet); Bosch, Oosting (87. Lachkar), Verreth; Doodeman (73. Vermeulen), Hilterman (79. Bokila) en Meerveld (87. Razak).

Gele kaart(en) De Graafschap: Giovanni Büttner (83.), Donny Warmerdam (90+3.), Basar Önal (90+4.)

Gele kaart(en) Willem II: Doodeman (61.), Verreth (90+4.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Willem II:

Bijzonderheid:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)


Instagram X (Twitter) 

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X