Superboeren doen goede zaken tegen VVV Venlo

In de jacht op plek 2 ontvingen de Superboeren gisterenavond, VVV Venlo, de nr 9 van de KKD. In het team van trainer Jan Vreman keerden Devin Haen en Alexander Büttner terug van hun blessures en was na het uitzitten van een schorsing ook Basar Önal weer van de partij.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan alle supporters die in 2023 overleden waren.

In de eerste 25 minuten viel er weinig te beleven op de Vijverberg. Het spel golfde wat op en neer en er waren weinig kansen te noteren. Pas na een minuut of 25 kwam het spel wat meer los.

De eerste kans is voor Philip Brittijn, die na een mooie actie op weg leek naar de openingstreffer, zijn schot op doel gaat echter rakelings naast. Meteen daarna kreeg VVV een hele grote kans de score te openen. In een 1 op 1 situatie is het Martijn Berden die doelman Thijs Jansen omzeilde, het was verdediger Joran Hardeman, die met een wereldactie, die bal van de doellijn haalde.

De openingstreffer valt dan toch voor de Superboeren. Uit een fraaie aanval is het David Flakus Bosilj die de bal uit een voorzet van Basar Önal terug kopt op Devin Haen, die de bal over lijn tikt. 1-0. Niet veel later voorkomt doelman Thijs Jansen, de gelijkmaker, door een inzet van Verheijen tot corner te verwerken.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Na de pauze was het de thuisploeg die de tegenstander meer onder druk zette. In de 52e werd de inzet beloond. Het is Jeffrey Fortes die voor de 2-0 zorgde uit een verlengde hoekschop na een inzet van Simon Colyn.

Via onder anderen Donny Warmerdam kreeg De Graafschap nog een kans op een derde goal, maar die viel pas na de entree van Ralf Seuntjens. De invaller schoot na een sterke aanname, na een voorzet van Mimoun Mahi, uit de draai de bal fraai in het de rechterbovenhoek. 3-0.

In de slotfase was er nog een rode kaart voor VVV Venlo doelman Jan de Boer, die buiten de 16 meter de bal weg tikte, op inzet van Mimoun Mahi.

Met speciale dank aan Joop Kappert en de BVO voor het beschikbaar stellen van de foto's.

Meer foto's zijn te vinden in ons fotoalbum.

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 26 januari 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

De Graafschap - VVV-Venlo: 3-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Devin Haen (32.), 2-0 Jeffry Fortes (54.), 3-0 Ralf Seuntjens (84.)

Arbiter: Nijhuis | Toeschouwers: 10.498

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen; Jeffry Fortes ©, Joran Hardeman, Xandro Schenk, Alexander Büttner (70. Jesper van Riel), Philip Brittijn, Simon Colyn (80. Mimoun Mahi), Donny Warmerdam; David Flakus Bosilj (83. Tristan van Gilst), Devin Haen (70. Ralf Seuntjens) en Basar Önal (83. Giovanni Büttner).

Opstelling VVV-Venlo: De Boer; Timber (11. Kluskens), Ketting ©, R. Janssen, S. Janssen; Sedlacek, Sierra, Klaasen (65. Doesburg); Berden, Kosidis (89. Craenmehr) en Verheijen (65. Allouch).