Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Doelpuntenfestijn bij ADO Den Haag tegen De Graafschap: 5-3

Doelpuntenfestijn bij ADO Den Haag tegen De Graafschap: 5-3

De tweede seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie is van start gegaan. De Graafschap bezocht een uitduel in Den Haag. In de eerste helft behaalden de Superboeren een 0-2 voorsprong op ADO Den Haag. Een goede aanval vanaf de linkerkant zag Simon Colyn aanvaller David Flakus Bosilj vrij staan om de 0-1 binnen te schieten.

Ook ADO Den Haag, gecoacht door oud-De Graafschap trainer Darije Kalezic, kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Het was echter Basar Önal die de score met een afstandsschot verdubbelde, 0-2. Dat was tevens de ruststand.

Maar in een knotsgekke tweede helft gebeurde er van alles. Uit een hoekschop kwam de 1-2 aansluitingstreffer voor ADO Den Haag via Esajas. Na een uur spelen kwam de bal bij de tweede paal terecht voor Van der Sande om de 2-2 gelijkmaker te maken.

Na de 3-2 van Henk Veerman kwam Ralf Seuntjens, die bij De Graafschap is teruggekeerd, binnen de lijnen. Direct betrokken om het lederen projectiel klaar te leggen op andere invaller Mimoun Mahi, 3-3.

In het Haags kwartiertje werd de wedstrijd beslist met treffers van Ideho en was er ook een achtste doelpuntenmaker door oud-Superboer Daryl van Mieghem, eindstand 5-3. Hierdoor weet ADO Den Haag goede zaken te doen en bivakkeert momenteel op plaats twee. Roda JC heeft nog een wedstrijd in te halen.

Voor De Graafschap is het een dure nederlaag en ziet ADO Den Haag dus verder uitlopen. De Doetinchemse club neemt de huidige zesde plaats in. De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 januari om 20:00 uur op bezoek bij FC Eindhoven.

Foto: De Graafschap

Vrijdag 12 januari 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)


ADO Den Haag - De Graafschap:
5-3 (0-2)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 David Flakus Bosilj (16.), 0-2 Basar ├ľnal (28.), 1-2 Silvinho Esajas (47.), 2-2 Jort van der Sande (59.), 3-2 Henk Veerman (67.), 3-3 Mimoun Mahi (71.), 4-3 Joel Ideho (77.), 5-3 Daryl van Mieghem (79.)

Arbiter: Kooij  | Toeschouwers: 7.535

Opstelling ADO Den HaagCoremans, Asante (74. Ché), Granli (46. Vigen), Waem, Van Hintum, Sürmeli, Van der Sande, Esajas, Van Mieghem, Veerman © (90+2. Siereveld), Ideho (83. Absalem).

Opstelling De Graafschap: Thijs JansenJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Joran Hardeman, Levi Schoppema, Philip Brittijn, Simon Colyn (68. Mimoun Mahi/83. Blnd Hassan), Donny WarmerdamDavid Flakus Bosilj (68. Tristan van Gilst), Devin Haen (68. Ralf Seuntjens), Basar ├ľnal (78. Ezra van der Heiden).

Gele kaart(en) ADO Den Haag-

Gele kaart(en) De Graafschap: Levi Schoppema (81.)

Rode kaart(en) ADO Den Haag: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Bijzonderheid: 

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X