Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Wederom doelpuntrijk duel, dit keer 3-3 tegen Top Oss

Wederom doelpuntrijk duel, dit keer 3-3 tegen Top Oss

Na de mooie thuisoverwinning vorige week tegen Heracles Almelo (5-3) zat er geen goed vervolg in op bezoek bij Top Oss. De Graafschap liet namelijk twee punten liggen door met 3-3 gelijk te spelen. Hierdoor blijft het een uitdaging om play-offs voor promotie/degradatie te halen.

Met dezelfde basisformatie als tegen Heracles Almelo stuurde coach Richard Roelofsen de mannen het veld in. Al vroeg in het duel vielen er twee doelpunten te noteren. Een voorzet van Margaritha kwam bij de vrijstaande Tejan terecht voor de openingstreffer, 1-0.

De Graafschap had een snel antwoord met een mooie uithaal met links van Basar Önal in de linkerhoek, 1-1. Een vrije trap van Alexander Büttner ging via een Oss-speler op de lat. Daarna een voorzet van Alexander Büttner, waarbij Devin Haen van dichtbij leek binnen te schieten, maar ging de inzet voorlangs.

Philip Brittijn kon de bal meenemen en kwam voor doelman Jansen uit, maar gaf breed op Camiel Neghli en de poging ging naast. Al snel in de tweede helft liet De Graafschap een grote kans liggen. Giovanni Korte gaf voor op de vrijgekomen Camiel Neghli. Laatstgenoemde schoot direct, maar raakte de bal verkeerd om doelman Jansen te passeren.

Top Oss kwam beter in de wedstrijd en wist te profiteren van een fout in de Doetinchemse verdediging. David zette de 2-1 op het scorebord. Vier minuten later een verkeerde terugspeelbal van Camiel Neghli, waarna Margaritha de bal mee nam en met een hakje Mathieu bediende om de 3-1 in de rechterhoek te schieten.

De uitspelende ploeg knokte zich terug in de wedstrijd. Wederom werden er weer kansen gecreëerd en op knappe wijze weet Camiel Neghli een voorzet binnen te werken, 3-2. Invaller Mees Kaandorp nam het lederen projectiel mee naar voren en haalde van afstand uit. Via de onderkant van de lat werd de 3-3 gelijkmaker binnen geschoten.

Voor beide ploegen werd het een spannende slotfase, want Top Oss zag pogingen voorlangs gaan of goalie Hidde Jurjus op het pad tegen komen. Ook voor de Superboeren deden nog kansen voor, maar kwam het niet tot een winnende treffer. Hierdoor blijft het rondom de negende plaats op de ranglijst nog boeiende weken welke teams deel gaan nemen aan de play-offs promotie/degradatie.

Vrijdag 21 april speelt De Graafschap een thuisontmoeting tegen ADO Den Haag. De aftrap in Doetinchem is om 20:00 uur.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

Vrijdag 14 april 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

Top Oss - De Graafschap 3-3 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Kay Tejan (7.), 1-1 Basar Önal (10.), 2-1 Trevor David (58.), 3-1 Justin Mathieu (61.), 3-2 Camiel Neghli (70.), 3-3 Mees Kaandorp (77.)

Arbiter: Pérez  |  Toeschouwers: 2.225

Opstelling Top Oss: Jansen, David (77. Pata), Piqué ©, Van Eijma, Van der Sluys, Dekker (46. Gündüz), Mathieu (90+2. Hilderink), Van Leeuwen (82. Allemeersch), Van Hoeven (77. Lake), Tejan, Margaritha.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Jeffry Fortes ©, Rio Hillen, Xandro Schenk (68. Jan Lammers), Alexander Büttner (65. Mees Kaandorp), Philip Brittijn, Lion Kaak (77. Elie Raterink), Camiel Neghli, Giovanni Korte, Devin Haen (65. Charlison Benschop), Basar Önal (65. Siem de Jong).

Gele kaart(en) Top Oss: Van Leeuwen.

Gele kaart(en) De Graafschap: Rio Hillen, Xandro Schenk, Philip Brittijn.

Rode kaart(en) Top Oss: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X