Vermakelijk avondje voetbal op de Vijverberg

De Graafschap en een gehavend Heracles, dat maar liefst 9 basisspelers moest missen, hebben er gisterenavond een waar spektakel stuk van gemaakt. Binnen 15 minuten lagen er al 3 doelpunten in het mandje en aan het eind van de avond was er 8 maal gescoord.

Binnen 4 minuten was het Devin Haen die het doelpuntenfestijn opende met een rake kopbal uit een voorzet van Giovanni Korte. 1-0.  Lang konden de Superboeren niet profiteren van deze voorsprong. Vier minuten na de openingstreffer was het Marco Rente die de stand gelijktrok met een snoeiharde kopbal. 1-1. In de heerlijke voetbalpot waarop de toeschouwers werden getrakteerd, kwam de Graafschap na 15 minuten opnieuw op voorsprong. Ditmaal was het Basar Önal, die met een prachtige treffer, voor de 2-1 zorgde.

Diezelfde Basar Önal was kort daarop nog dichtbij de 3-1 maar doelman Brouwer wist redding te brengen op zijn inzet. Even daarvoor zag Vejinovic zijn vrije trap maar net gekeerd worden door Hidde Jurjus. Heracles nam daarna het heft wat meer in handen. Dat resulteerde na een klein half uur in de gelijkmaker. Op aangeven van Rente bracht Lucas Schoofs de stand voor een tweede maal in evenwicht: 2-2.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Ook na de pauze bleef het een amusement volle avond. Beide ploegen bleven vol op de aanval spelen. De ploeg van interim-trainer Richard Roelofsen was een paar keer gevaarlijk. Zo zeilde een vrije trap van Alexander Büttner net voor het doel langs en belandde een van richting veranderd schot van Giovanni Korte op de paal.

In de 60e minuut was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Het was Camiel Neghli, die zwak verdedigen van de Heraclieden afstraft. Met een prachtig schot, in de verre hoek, van net buiten de 16 meter, zorgt hij ervoor dat de Superboeren voor de 3x die avond op voorsprong komen.

De Graafschap bleef gevaarlijk.  Zo belandde, een poging van Basar Önal buiten het bereik van Michael Brouwer op de paal, en zagen Giovanni Korte en Camiel Neghli hun schoten over het doel gaan.

Heracles dat lang ongevaarlijk bleef kwam toch weer langszij. Uit een hoekschop van Vejinovic is het Sonnenberg die van dichtbij met het hoofd scoort. 3-3. Een paar minuten later is het opnieuw raak. Uit een corner is het Jeffry Fortes die de Vijverberg opnieuw in extase brengt, door de 4-3 tegen de touwen te koppen. De ploeg van trainer John Lammers lukte het daarna niet meer op opnieuw de achterstand ongedaan te maken. In de blessuretijd kreeg het zelfs nog een penalty tegen, die daar Charlison Benschop benut werd. 5-3.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

Vrijdag 7 april 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - Heracles Almelo: 5-3

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Devin Haen (4.), 1-1 Marco Rente (9.), 2-1 Basar Önal (16.), 2-2 Lucas Schoofs (28.), 3-2 Camiel Neghli (59.) 3-3 Sven Sonnenberg (81.), 4-3 Jeffry Fortes (84.), 5-3 Charlison Benschop (90+3. / strafschop)

Arbiter: Nagtegaal | Toeschouwers: 11.021

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Jeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Rio Hillen, Alexander Büttner (87. Levi Schoppema), Philip Brittijn, Camiel Neghli, Lion Kaak, Giovanni Korte, Devin Haen (74. Charlison Benschop) en Basar Önal (65. Siem de Jong).

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer; Rente (75. Mokono), Sonnenberg, Hoogma ©, Les (46. Wehmeyer); Ouahim (75. Sierra), Schoofs, Vejinovi?, Roosken (75. Olde Keizer); Cicilia en Armenteros.

Gele kaart(en) De Graafschap: Xandro Schenk (30.)

Gele kaart(en) Heracles Almelo: Les (12.), Rente (63.), Ouahim (71.), Roosken (71.)