Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Overwinning op Jong AZ zet De Graafschap op plek tien

Overwinning op Jong AZ zet De Graafschap op plek tien

Tegen een sterk uitkomend Jong AZ speelde De Graafschap maandag 3 april een lastig uitduel. Het lukte de Superboeren nog niet eerder om een overwinning in Wijdewormer te boeken. Coach Richard Roelofsen kon weer beschikken over Charlison Benschop en Jan Lammers in de wedstrijdselectie.

De eerste pogingen waren voor de uitspelende ploeg via Philip Brittijn en een goede kopbal van Xandro Schenk, waar doelman Owusu-Oduro knap redding bracht. Na een kwartier te hebben gespeeld was het Jong AZ met de eerste mogelijkheid van Van Brederode.

Lion Kaak schoot richting het einde van de eerste helft over. Wel kwam De Graafschap vanaf de penaltystip, vanwege een handsbal, op een 0-1 voorsprong via Alexander Büttner.

Aan de start van het tweede bedrijf was het Mexx Meerdink, de zoon van oud-AZ en De Graafschap speler Martijn Meerdink, met de eerste kans. Een vrije trap van Alexander Büttner werd door Devin Haen naast gekopt.

Vervolgens kwam Jong AZ wat vaker voor het doel van Hidde Jurjus. Lahdo trof het zijnet en Buurmester raakte de paal. Niet veel later schoot Van Aken voorlangs. Na een uur speeltijd kwam Charlison Benschop, na een tijdje afwezigheid omtrent het contract, weer binnen de lijnen.

Een andere invaller Mees Kaandorp zag zijn inzet voorlangs gaan en datzelfde was vlak voor tijd ook voor Alexander Büttner. In de blessuretijd bracht Hidde Jurjus uitstekend redding op een poging van Kewal. In het restant kwam Jan Lammers, terug van een blessure, het veld in voor Camiel Neghli.

De nul werd gehouden en de belangrijke drie punten gingen mee naar Doetinchem. Een tiende plaats op de ranglijst om in het resterend programma play-offs zien te behalen. Voor Almere City FC was het feest. Ze wonnen met 1-0 het inhaalduel tegen Jong FC Utrecht en pakten daarmee de derde periodetitel.

Vrijdag 7 april start om 20:00 uur op De Vijverberg het affiche tussen De Graafschap en de nummer twee Heracles Almelo.

Foto: De Graafschap

Maandag 3 april 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

Jong AZ - De Graafschap 0-1 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Alexander Büttner (43/pen)

Arbiter: Teuben  |  Toeschouwers: 450

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro, Van Aken (82. Postma), Goes, Schouten (88. Reverson), Stam (82. Kwakman), Buurmeester, Barasi, De Jong, Lahdo (64. Griffith), Meerdink (64. Kewal), Van Brederode. 

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Jeffry Fortes, Xandro Schenk, Rio Hillen, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Camiel Neghli (90+3. Jan Lammers), Lion Kaak, Giovanni Korte (64. Charlison Benschop), Devin Haen (64. Levi Schoppema), Basar Önal (64. Mees Kaandorp). 

Gele kaart(en) Jong AZ: Goes.

Gele kaart(en) De Graafschap: Philip Brittijn, Camiel Neghli.

Rode kaart(en) Jong AZ: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X