Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap geeft voorsprong tegen Jong PSV uit handen

De Graafschap geeft voorsprong tegen Jong PSV uit handen

Na de nipte 0-1 nederlaag maandag tegen koploper PEC Zwolle kon De Graafschap goede zaken doen om in de race voor play-offs te blijven gaan. Dan zal het wel in het linkerrijtje dienen te eindigen. Thuisploeg Jong PSV zegevierde echter met 2-1, waardoor er dure punten zijn laten liggen.

In het team van coach Richard Roelofsen waren er twee mutaties in de basisformatie. Rio Hillen was geschorst en werd vervangen door Robin Schouten. Een blessure van Giovanni Korte hield hem aan de kant, waardoor Joel Valencia in de basis stond.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Jong PSV. Een schot van Van Duiven hield Hidde Jurjus tegen. De doelman speelde tegen zijn oude werkgever zijn 200e officiële wedstrijd voor De Graafschap. De poging aan de andere kant van het veld was voor Lion Kaak, maar zijn schot ging over het doel.

Een goede aanval van de Superboeren werd niet tot doelpunt gepromoveerd. Basar Önal raakte de buitenkant van de paal. Daarna was het wel raak. Vanaf de rechterkant gaf Philip Brittijn voor en kon Basar Önal de 0-1 binnen tikken. Jong PSV probeerde met een schot van afstand voor de gelijkmaker te gaan, maar Nassoh schoot naast.

Na een half uur te hebben gespeeld, verliet Joel Valencia met een blessure het veld en werd vervangen door Mees Kaandorp. Een mooie poging van Camiel Neghli zorgde er niet voor om het doel te vinden en werd de rust met een 0-1 stand ingegaan.

In de tweede helft een goede start van de Achterhoekse formatie. Devin Haen zet doelman Schiks aan het werk. Uit een hoekschop schoot Jeffry Fortes de bal richting de verre hoek, maar werd de bal voor de doellijn weggekopt door een PSV’er. Na een uur spelen maakte een vrijstaande Flyger met een kopbal de 1-1 gelijkmaker.

Het laatste kwartier gebeurde er nog van alles. Elie Raterink raakte met een hard schot de paal. In de tegenaanval brengt Hidde Jurjus redding op een schot van Van Duiven. Vlak voor tijd valt uit een vrije trap de 2-1 van opnieuw Flyger, dit keer met zijn borst.

In de slotfase werkte een PSV’er de bal tegen de eigen paal. En de allerlaatste poging van Jeffry Fortes bracht geen succes en werd weer de paal geraakt. Geen punten voor de Superboeren. Maandag 3 april gaat De Graafschap op bezoek bij Jong AZ.

Foto: De Graafschap

Vrijdag 17 maart 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

Jong PSV - De Graafschap 2-1 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Basar Önal (26.), 1-1 August Priske Flyger (58.), 2-1 August Priske Flyger (84.)

Arbiter: Rozendal  |  Toeschouwers: 947

Opstelling Jong PSV: Schiks, Comenencia (81. Arts), Seelt, Leysen, Jimenez, Tielemans ©, Nassoh, Colyn, Flyger (89. Piedfort), Van Duiven (81. Uneken), Babadi (46. Bougafer).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Robin Schouten, Jeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Lion Kaak (46. Hamza Bouihrouchane), Joel Valencia (31. Mees Kaandorp), Camiel Neghli, Devin Haen (65. Elie Raterink), Basar Önal (65. Sam Bisselink).

Gele kaart(en) Jong PSV: Leysen, Uneken.

Gele kaart(en) De Graafschap: Alexander Büttner, Mees Kaandorp, Jeffry Fortes, Hamza Bouihrouchane

Rode kaart(en) Jong PSV: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X