Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Kleine nederlaag voor de Superboeren tegen PEC Zwolle.

Kleine nederlaag voor de Superboeren tegen PEC Zwolle.

Drie dagen na de overwinning op FC Dordrecht was gisterenavond koploper PEC Zwolle te gast op de Vijverberg. De ploeg van trainer Dick Schreuder speelde een sterke eerste helft waarin ook het enige doelpunt van de avond viel voor de Blauwvingers.

Binnen 10 minuten kregen de Zwollenaren een tweetal grote kansen om de score te openen. Davey van de Berg was twee keer dichtbij maar zijn schoten raakten de lat en niet veel later de paal.

De derde kans is raak. Uit een goed lopende aanval komt de bal bij Thomas van den Belt die Lennart Thy slim weg steekt. Met een geplaatst schot weet hij de 0-1 aan te tekenen.

De Superboeren komen in de eerste 30 minuten weinig aan het voetballen toe. PEC voert de boventoon en voetbalt een stuk gemakkelijker dan de thuisploeg. Het krijgt een aantal mogelijkheden via een kopbal van Thy en een schot voorlangs van Thomas.

(tekst gaat verder onder de foto's)


Na de theepauze zien we een wat feller De Graafschap. Binnen 4 minuten is het bijna 1-1. Uit een hoekschop is het Rio Hillen die goed inkopt. Zijn bal wordt echter door Medunjanin van de lijn gehaald. In de daaropvolgende scrimmage belandde de bal van Xandro Schenk op de lat.

De ploeg van interim- trainer Richard Roelofsen voerde de druk daarna wat meer op. Het leidde tot een schietkans van Giovanni Korte, Verder waren er wat kansen voor Camiel Neghli en Basar Önal.

Met nog 10 minuten te gaan werden de Zwollenaren nog een tweetal keren gevaarlijk via Medunjanin en Fofana, maar beiden wisten het net niet te raken. Het duel bleef daardoor spannend tot het laatst, maar gescoord werd er niet meer op de Vijverberg.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)


Maandag 13 maart 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - PEC Zwolle: 0-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Lennart Thy (13.)

Arbiter: Kooij | Toeschouwers: 9.488

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Jeffry Fortes ©, Xandro Schenk (85. Levi Schoppema), Rio Hillen, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Camiel Neghli, Lion Kaak (63 Joel Valencia), Giovanni Korte (85. Elie Raterink), Devin Haen en Basar Önal (63. Mees Kaandorp).

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen ©, Beelen, Kersten; Chirino (85. R. van den Berg), Van den Belt, Thomas (68. Fontana), D. van den Berg; Huiberts, Thy (73. Kastaneer) en Medunjanin (85. Landu).

Gele kaart(en) De Graafschap: Hillen (16.)

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Van den Belt (88.), Huiberts (88.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) PEC Zwolle: -

Bijzonderheid: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X