Kleine nederlaag voor de Superboeren tegen PEC Zwolle.

Drie dagen na de overwinning op FC Dordrecht was gisterenavond koploper PEC Zwolle te gast op de Vijverberg. De ploeg van trainer Dick Schreuder speelde een sterke eerste helft waarin ook het enige doelpunt van de avond viel voor de Blauwvingers.

Binnen 10 minuten kregen de Zwollenaren een tweetal grote kansen om de score te openen. Davey van de Berg was twee keer dichtbij maar zijn schoten raakten de lat en niet veel later de paal.

De derde kans is raak. Uit een goed lopende aanval komt de bal bij Thomas van den Belt die Lennart Thy slim weg steekt. Met een geplaatst schot weet hij de 0-1 aan te tekenen.

De Superboeren komen in de eerste 30 minuten weinig aan het voetballen toe. PEC voert de boventoon en voetbalt een stuk gemakkelijker dan de thuisploeg. Het krijgt een aantal mogelijkheden via een kopbal van Thy en een schot voorlangs van Thomas.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Na de theepauze zien we een wat feller De Graafschap. Binnen 4 minuten is het bijna 1-1. Uit een hoekschop is het Rio Hillen die goed inkopt. Zijn bal wordt echter door Medunjanin van de lijn gehaald. In de daaropvolgende scrimmage belandde de bal van Xandro Schenk op de lat.

De ploeg van interim- trainer Richard Roelofsen voerde de druk daarna wat meer op. Het leidde tot een schietkans van Giovanni Korte, Verder waren er wat kansen voor Camiel Neghli en Basar Önal.

Met nog 10 minuten te gaan werden de Zwollenaren nog een tweetal keren gevaarlijk via Medunjanin en Fofana, maar beiden wisten het net niet te raken. Het duel bleef daardoor spannend tot het laatst, maar gescoord werd er niet meer op de Vijverberg.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!