De Graafschap boekt vierde zege op rij en staat op plek tien

De Graafschap wist maandag 6 maart de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 2-0 winnend af te sluiten. Devin Haen was tweemaal trefzeker met een kopbal. In Dordrecht konden de Superboeren een mooi vervolg aan de huidige reeks van drie overwinningen op een rij doortrekken.

Met dezelfde basisopstelling als tegen Helmond Sport was de eerste kans voor het team van coach Richard Roelofsen. Devin Haen ziet zijn schot geblokt worden waarna Basar Önal zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Bossin.

Toch kwamen de Superboeren op een vroege voorsprong. Een voorzet van Basar Önal werd door Giovanni Korte binnen gekopt, 0-1. De thuisploeg kende een moeilijke beginfase en dat resulteerde in een volgende kans voor Basar Önal, redding Bossin. Enkele minuten later was het weer raak. De goalie van de Schapenkoppen kon de inzet van Devin Haen keren, maar was kansloos op de rebound van de doorgelopen Camiel Neghli, 0-2.

Na twintig minuten kwam het eerste gevaar van FC Dordrecht, maar was het eindstation bij doelman Hidde Jurjus. Nadat de Doetinchemse storm wat kwam te liggen, kon FC Dordrecht op adem komen. Maar in de eindfase van de eerste helft ging de Achterhoekse formatie voor de volgende treffer. Eerst Devin Haen met een schot welke over ging. Daarna een mooie poging op aangeven van Jeffry Fortes waarbij Bossin het schot van Camiel Neghli pareerde.

In de rust werd er drie keer gewisseld bij FC Dordrecht. Dit resulteerde dat de thuisploeg wel wat aanvallende impulsen kreeg. Echter was de eerste kans voor Alexander Büttner welke naast het doel ging. Een kopbal van Ter Avest kon door Hidde Jurjus gepakt worden. Twee schoten van afstand door FC Dordrecht werden gekeerd door Hidde Jurjus.

Basar Önal, Alexander Büttner en Giovanni Korte waren nog met pogingen dichtbij een doelpunt. In het tweede gedeelte van de tweede helft raakte Schuurman van FC Dordrecht de paal. In de slotfase werd de wedstrijd definitief op het slot gegooid. Na een aanval van de thuisspelende ploeg, counterde De Graafschap er op los. Via Camiel Neghli kwam de bal aan voor de vrijstaande Mees Kaandorp om eenvoudig de 0-3 binnen te tikken.

Invaller Levi Schoppema werd in het strafschopgebied geraakt. De strafschop werd benut door Alexander Büttner, 0-4. Door deze overwinning weet De Graafschap zich op de reguliere ranglijst, voor het eerst dit seizoen, in het linkerrijtje te vestigen op plaats tien. De strijd om de derde periodetitel krijgt nog een vervolg, daar kanshebber Almere City FC vanwege een onbespeelbaar veld niet in actie kwam tegen Jong FC Utrecht.

De Graafschap krijgt maandag 13 maart om 20:00 uur koploper PEC Zwolle op bezoek in Doetinchem.

Vrijdag 10 maart 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

FC Dordrecht - De Graafschap 0-4 (0-2)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Giovanni Korte (9), 0-2 Camiel Neghli (16), 0-3 Mees Kaandorp (83), 0-4 Alexander Büttner (87/pen)

Arbiter: Eijgelsheim  |  Toeschouwers: 1.774

Opstelling FC Dordrecht: Bossin, Schippers (73. Van Vianen), El Azzouzi, Van der Avert, Savastano (46. Brito), Schuurman ©, Touré, Cetin (77. Doesburg), Camara (46. Reemst), Longo, Pinas (46. Miceli).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Jeffry Fortes ©, Rio Hillen, Xandro Schenk, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Lion Kaak (66. Joel Valencia), Camiel Neghli, Giovanni Korte (77. Mees Kaandorp), Devin Haen (84. Elie Raterink), Basar Önal (84. Levi Schoppema).

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Reemst (86)

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) FC Dordrecht: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.