Derde competitiezege op rij voor de Superboeren

De Graafschap speelde een ietwat tegenvallende wedstrijd, die door 2 harde en slimme kopballen van Devin Haen werd beslist.

Vanaf het eerste fluitsignaal voerde De Graafschap de regie. Na 15 minuten liet Alexander Büttner zien nog altijd over een prima voorzet te beschikken. Uit een hoekschop vanaf links bediende hij Devin Haen, die bij de tweede paal, de bal via de grond, achter doelman Havekotte wist te knikken. 1-0.

De ploeg van interim-trainer Richard Roelofsen controleerde daarna nog meer het spel. Doelman Havekotte moest daarbij een aantal keren ingrijpen om doelpunten, kopbal van Jeffrey Fortes en schoten van Philip Brittijn, te voorkomen. Pas 10 minuten voor rust werden de Kattenmeppers gevaarlijk. Een schot van Kaars werd geblokt en in de rebound zag Vankerkhoven zijn inzet via een Graafschap verdediger stranden.

(tekst gaat verder onder de foto's)

De rust was amper voorbij toen de Superboeren hun voorsprong verdubbelden. Kreekels leverde de bal zomaar in. Uit de voorzet die daarna volgde van Basar Önal is het opnieuw Devin Haen, die tussen 2 verdedigers in, de bal in de verre hoek kopt 2-0.

Kort daarna was het Giovanni Korte die een kans op 3-0 liet liggen. Helmond Sport kreeg via Arias, die zich goed vrij speelde, nog een kans, maar zijn schot ging naast het doel.

Het duel sleepte zich naar het eind toe. De Graafschap kwam niet meer in gevaar en boekte zo opnieuw een belangrijke zege op weg naar een play-off plek.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!