Superboeren bezorgen Roda JC een carnavalskater

De Graafschap heeft gisterenmiddag voor eigen publiek met 2-0 van Roda JC gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van de verdedigers Rio Hillen, kopbal uit een hoekschop van Alexander Büttner en een heerlijke uithaal van Jeffry Fortes.

Interim-trainer Richard Roelofsen had zijn elftal op een aantal plaatsen gewijzigd. Zo was er een basis plaats voor Xandro Schenk in het hart van de verdediging en kreeg Devin Haen de voorkeur in de spits boven Charlison Benschop. Bij de Limburgers was er een eerste basis plek voor Graafschap huurling Jesse Schuurman.

De eerste kans was weggelegd voor de bezoekers. Een schot van Romano Postema dat voorlangs het doel van Hidde Jurjus ging. In de 10e minuut werd De Graafschap gevaarlijk. Giovanni Korte ziet zijn kopbal echter naast gaan. De Doetinchemmers hielden goed de druk erop maar het leidde niet tot echt veel gevaar.

Na een klein half uur viel er dan eindelijk wat te juichen. Uit een corner van Alexander Büttner is het Rio Hillen die de bal achter doelman Moritz weet te knikken. 1-0. De Superboeren voerden daarna de druk wat meer op. Kreeg een goede mogelijkheid op de 2-0 via Basar Önal. Zijn schot belandde op de kruising.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

Op slag van rust valt dan toch de 2-0. Met een fenomenale uithaal is het Jeffry Fortes die de bal met zijn linker diagonaal en onhoudbaar in de kruising schiet 2-0.

Na de pauze was er weinig meer te bleven op de Vijverberg. Roda werd wat gevaarlijker. Kreeg wat kansen via Vente en Ouaissa maar tot treffers leidde het niet. Het meeste gevaar kwam nog van Graafschap zijde uit een slecht weggewerkte corner is het Mees Kaandorp die net over kopt. Vente was kort daarna nog dicht bij de aansluitingstreffer. Zijn schot van dichtbij werd gepakt door doelman Hidde Jurjus.

Met nog zo’n 10 minuten te gaan, probeerde trainer Edwin de Graaf, met het inbrengen van oud Graafschap speler Ted van de Pavert als stormram nog wat te forceren. De laatste kans van de wedstrijd was voor Charlison Benschop maar de Roda doelman Moritz redde fraai op zijn inzet.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Zondag 19 februari 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - Roda JC Kerkrade: 2-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Rio Hillen (28.), 2-0 Jeffry Fortes (42.)

Arbiter: Blank | Toeschouwers: 8.412

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Jeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Rio Hillen, Alexander Büttner; Philip Brittijn, Camiel Neghli (88. Sam Bisselink), Lion Kaak (66. Robin Schouten); Giovanni Korte (71. Mees Kaandorp), Devin Haen (71. Charlison Benschop) en Basar Önal (66. Joel Valencia).

Opstelling Roda JC Kerkrade: Nicolas; Reith, Röseler © (83. Ted van de Pavert), Lambrix, Douglas; Hartjes (77. Vossebelt), Ouaissa (83. Bijleveld), Schuurman; Postema (77. Mallahi), Vente en Limbombe (70. Van der Heide).

Gele kaart(en) De Graafschap: Haen (20.), Kaak (31.)

Gele kaart(en) Roda JC Kerkrade: Limbombe (34.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Roda JC Kerkrade: -

Bijzonderheid: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.