Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest met 2-0 bij NAC Breda

De Graafschap verliest met 2-0 bij NAC Breda

Na de 3-0 bekerwinst op De Treffers, bereikte De Graafschap de kwartfinale van de KNVB Beker. NAC Breda kwam uit tegen sc Heerenveen en werd uitgeschakeld na een 1-2 nederlaag. De avond werd gestart om Ralf Seuntjens in het zonnetje te zetten. De oud-speler van beide clubs is schoon verklaard van lymfeklierkanker en probeert met persoonlijke trainingen een doel te hebben om zijn carrière in Japan verder te zetten.

Bij De Graafschap nam trainer Richard Roelofsen, bij afwezigheid van Adrie Poldervaart, de honneurs op de bank waar. Het eerste schot van dit duel was namens Philip Brittijn, maar werd gekeerd door doelman Kortsmit. Aan de andere kant was Omarsson met een grote kans, maar schoot recht op goalie Hidde Jurjus.

Een lange bal van achter uit door Alexander Büttner werd in één keer geraakt door Camiel Neghli, maar ging zijn poging naast het doel. Ook Giovanni Korte zag zijn inzet gekeerd worden door Kortsmit en werd tot hoekschop verwerkt.

Er volgde een snelle counter van de thuisploeg, maar deze werd niet goed uitgespeeld door Omarsson en bleef de stand nog op 0-0 staan. Vanaf elf meter kwam NAC Breda op een 1-0 voorsprong. De scheidsrechter zag een overtreding van Robin Schouten, waarna Velanas de strafschop wist te benutten.

In de slotminuten van de eerste helft bracht Hidde Jurjus redden op een schot van Martina. Aan de andere kant werd Kortsmit aan het werk gezet door Basar Önal. Tien minuten na de rust gaf De Graafschap een doelpunt weg. Het wegwerken van de bal door Hidde Jurjus en het verder verdedigen was niet goed. NAC Breda kon het balbezit overnemen en na enkele passes was Banzuzi van dichtbij trefzeker, 2-0.

Een goede aanval via Joel Valencia werd de bal voorgegeven door Giovanni Korte. Zijn voorzet werd niet bereikt door Charlison Benschop. Wel bij Alexander Büttner die naast schoot. Een kwartier voor tijd schoot Giovanni Korte naast het doel. Niet veel later kreeg wederom Giovanni Korte een nieuwe poging, maar werd door een tegenstander geraakt. De bal ging naast en de scheidsrechter zag daar geen penalty in. Velanas had het laatste schot van de wedstrijd en zegevierde NAC Breda met 2-0.

De eerstvolgende wedstrijd van De Graafschap is op de eigen Vijverberg. Zondag 19 februari om 12:15 uur is de aftrap tegen Roda JC.

Foto: De Graafschap

Vrijdag 10 februari 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

NAC Breda - De Graafschap 2-0 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Odysseus Velanas (40.), 2-0 Ezechiel Banzuzi (56.)

Arbiter: Gansner  |  Toeschouwers: 17.281

Opstelling NAC Breda: Kortsmit, Omgba (46. Banzuzi), Vet, Martina, Velthuis, Lucassen, Staring, Velanas ©, Agougil, Omarsson (90+2. Kotzebue), Boere (76. Kaied).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusRobin Schouten, Jeffry Fortes ©, Rio Hillen, Alexander Büttner, Philip Brittijn, Camiel Neghli (66. Mees Kaandorp), Joel Valencia (71. Siem de Jong), Giovanni Korte (85. Sam Bisselink), Charlison Benschop (71. Devin Haen), Basar Önal (71. Ezra van der Heiden).

Gele kaart(en) NAC Breda: -

Gele kaart(en) De Graafschap: Robin Schouten (39.), Alexander Büttner (44.), Richard Roelofsen (81.), Jeffry Fortes (81.)

Rode kaart(en) NAC Breda: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X