De Graafschap beëindigd Groesbeeks bekersprookje

De stuntploeg van de Treffers is er gisteren op de Vijverberg niet in geslaagd om door te dringen tot de kwartfinales van de KNVB beker. In eigen huis waren de Superboeren met 3-0 te sterk voor de tweede divisionist.

Interimtrainer Richard Roelofsen, nam de honneurs gisterenavond waar voor de zieke Adrie Poldervaart. In zijn basiselftal waren ditmaal plekken weggelegd voor Devin Haen, Joel Valencia en Giovanni Korte.

De wedstrijd begon met het houden van een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De Roodzwarten maakten het de Superboeren de eerste helft niet gemakkelijk. Het kreeg kansen via Vlijter die gestuit werd door Hidde Jurjus. Uit de daaropvolgende hoekschop was Vlijter op nieuw gevaarlijk. Zijn schot werd van de lijn gehaald.

De Graafschap kon in de eerste helft geen potten breken. Alleen Giovanni Korte was met een kopbal een keer dicht bij een doelpunt.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

In het eerste kwartier na rust zetten de Superboeren wat meer aan. In de 49e minuut is het raak. Basar Önal controleerde een bal uit een voorzet van Philip Brittijn en schiet het leder prachtig in de bovenhoek. 1-0. Een minuut of 6 later komt er een einde aan de bekerdroom van de club van Leeroy Echteld. Uit een steekpass van Joel Valencia is het Giovanni Korte die met een stiftbal doelman Kornelis het omkijken geeft.

De Treffers zetten daarna nog wel wat druk maar verder dan een paar hoekschoppen kwam de ploeg niet. In de 77e minuut gooide Charlison Benschop met een prachtige kopbal het duel definitief op slot. 3-0.

Voor het eerst sinds het seizoen 2008/2009 (FC Twente 1-0; uit) plaatste De Graafschap zich voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Zaterdagavond rond de klok van half 12 weten we wie de volgende tegenstander is.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Dinsdag 7 februari 2023 (KNVB Beker 2022-2023)

De Graafschap - De Treffers: 3-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Basar Önal (49.), 2-0 Giovanni Korte (57.), 3-0 Charlison Benschop (77.)

Arbiter: Van der Eijk | Toeschouwers: 8.075

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Robin Schouten, Jeffry Fortes ©, Rio Hillen, Alexander Büttner; Philip Brittijn (64. Xandro Schenk), Camiel Neghli (82. Ezra van der Heiden), Joel Valencia (72. Mees Kaandorp); Giovanni Korte (82. Sam Bisselink), Devin Haen (72. Charlison Benschop) en Basar Önal.

Opstelling De Treffers: Kornelis; Langeveld, Van den Berg, Ippel ©, Wouters (78. Dkidak); Janssen (60. Sirvania), Campman (82. Toppenberg), Den Dekker; Vlijter, Thomassen (82. Maertzdorf) en Bouyaghlafen (60. Van Hees).

Gele kaart(en) De Graafschap: Xandro Schenk (73.)

Gele kaart(en) De Treffers: Ippel (69.)

Bijzonderheid: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Jong FC Utrecht

Vrijdag 3 mei, aanvang 20:00 uur

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.