De Graafschap speelt met 2-2 gelijk tegen Almere City FC

Het uitduel met Almere City FC is vrijdag 20 januari met een 2-2 puntendeling afgerond. Beide ploegen kregen tijdens het duel verschillende kansen. De openingstreffer kwam uit een hoekschop van Alexander Büttner. Bij de tweede paal kon Jeffry Fortes binnen schieten, 0-1.

De start onder coach Richard Roelofsen, die de afwezige Adrie Poldervaart verving, was dus goed. Ook daarna volgden er nog kansen van Giovanni Korte en Camiel Neghli. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam na een kwartier spelen. Een hoekschop van Almere City FC werd gekopt door Robin Schouten en moest Hidde Jurjus redding brengen.

In de eindfase van de eerste helft drong Almere City FC meer aan. Pascu stond vrij om binnen te schieten, maar raakte de bal niet goed, waardoor Hidde Jurjus eenvoudig kon pakken. Enkele minuten later was Pascu wel doeltreffend. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door de middenvelder richting de tweede paal binnen gekopt, 1-1.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor de bezoekers. Camiel Neghli zag zijn schot gekeerd worden door doelman Bakker. De Graafschap kwam op een nieuwe voorsprong. De vrije trap van Alexander Büttner werd in eerste instantie nog weggewerkt. Philip Brittijn kopte de bal weer naar voren, waarna Charlison Benschop dat ook deed richting Siem de Jong. De invaller nam de bal aan en kon beheerst binnen schieten, 1-2.

Lang konden de Achterhoekers niet genieten. Almere City FC ging gelijk in de aanval en met enkele pogingen werden schoten geblokt. Uiteindelijk schoot Ritmeester van de Kamp hard raak in de verre hoek, 2-2. Charlison Benschop leek op weg voor de 2-3, maar keeper Bakker bracht redding.

Aan de andere kant kreeg Limbombe nog een kans, maar stuitte op goalie Hidde Jurjus. De tweede uitwedstrijd in het kalenderjaar 2023 eindigde voor De Graafschap, net als op bezoek bij MVV Maastricht, in 2-2. Maandag 30 januari gaat De Graafschap op bezoek bij Jong FC Utrecht. De aftrap is om 20:00 uur.

Vrijdag 20 januari 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

Almere City FC - De Graafschap 2-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jeffry Fortes (2.), 1-1 José Pascu (40.), 1-2 Siem de Jong (61.), 2-2 Jochem Ritmeester van de Kamp (66.)

Arbiter: Van der Laan  |  Toeschouwers: 2.672

Opstelling Almere City FC: Bakker; Akujobi, Van Bruggen ©, Barbet, Royo (82. Poll); Peña, Pascu, Resink (70. Smeets); Ritmeester van de Kamp (74. Alhaft), Hilterman, Limbombe (82. Hansen).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusRobin Schouten, Jeffry Fortes ©, Rio Hillen, Alexander Büttner (84. Sam Bisselink), Philip Brittijn (87. Jesse Schuurman), Mees Kaandorp, Lion Kaak (46. Siem de Jong), Giovanni Korte (79. Xandro Schenk), Charlison Benschop (84. Danzell Gravenberch), Camiel Neghli.

Gele kaart(en) Almere City FC: Resink (48.), Barbet (60.)

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.