Horroravond voor Jong Ajax op de Vijverberg

De Graafschap heeft vrijdagavond 3 punten overgehouden aan het thuisduel Jong Ajax. Op een goed gevulde Vijverberg, waren het Charlison Benschop en Devin Haen, die voor een prachtige 3-0 overwinning zorgden.

Een kwartier voor de aftrap was er de prachtige huldiging van de oud Graafschap spelers Eric Viscaal, Ali Ibrahim en Edwin Godee. Spelers uit de Gouden Jaren 90 van de vorige eeuw.

Vlak voor de wedstrijd werd tijdens een minuut stilte stil gestaan bij alle overleden supporters. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden Hans-Martijn Ostendorp en Hans Boesberg (voorzitter) symbolisch een bloemstuk bij het herinneringsmonument gelegd.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet de ploeg van Adrie Poldervaart blijken er zin in te hebben. Het liet in de eerste 30 minuten de Godenzonen regelmatig alle hoeken van het veld zien. Kansen kreeg het voldoende. Na 8 minuten kreeg Charlison Benschop een mogelijkheid. De voorzet van Camiel Neghli was net te hard. In de 19e minuut kreeg opnieuw Benschop een grote gelegenheid. De spits schoot de bal een kleine meter naast de goal van de uitstekende spelende doelman De Graaff.

Driemaal is scheepsrecht. Op aangeven van Camiel Neghli was het dit maal raak voor Charlison Benschop in de 26e minuut.1-0. Kort daarna had de stand verdubbeld kunnen worden ware het niet, dat na een scrimmage voor het Jong Ajax doel, Charlison Benschop zijn schot gekeerd zag worden.

Kort voor rust was er een opmerkelijk incident. Hlynnson probeerde na balverlies de bal te onderscheppen en liep daarbij tegen Robin Schouten op. Scheidsrechter Timmer gaf de IJslander een directe rode kaart voor natrappen.

(verslag gaat verder onder de foto's)

Na de pauze gingen de Superboeren rustig door met het maken van kansen. Opnieuw was het Charlison Benschop die een aantal mogelijkheden kreeg. Om het gevaar van de Doetinchemmers in te dammen wisselde trainer John Heitinga in de 60e minuut 3 spelers.

Koud in het veld mocht Neal Viereck na zijn eerste actie, het neerhalen van de doorgebroken Camiel Neghli, alweer vertrekken met een rode kaart.

De Superboeren bleven aandringen en kreeg daartoe een groot aantal kansen via Charlison Benschop, Giovanni Korte en de Siem de Jong. In de 83e minuut was het dan eindelijk raak. Charlison Benschop tikte van dichtbij zijn 2e van de avond binnen, 2-0.

In de extra tijd werd het nog 3-0 nadat Devin Haen, van dichtbij, de bal in de verre hoek kopte.

Foto's van deze wedstrijd en de huldiging van 3 Helden zijn te vinden in ons fotoalbum!

Vrijdag 13 januari 2023 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - Jong Ajax: 3-0 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Charlison Benschop (26.), 2-0 Charlison Benschop (83.), Devin Haen (90+2.)

Arbiter: Timmer | Toeschouwers: 10.054

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Robin Schouten, Jeffry Fortes ©, Rio Hillen, Alexander Büttner (86. Xandro Schenk), Philip Brittijn, Mees Kaandorp (84. Devin Haen), Lion Kaak (64. Siem de Jong), Camiel Neghli, Charlison Benschop (84. Danzell Gravenberch) en Basar Önal (64. Giovanni Korte)

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Gooijer, Warmerdam ©, Hato (60. Viereck), Van Bohemen; Vos, Misehouy (60. Van Axel Dongen), Hlynsson; Martha, Banel (60. Henry) en Hansen (46. Idumbo Muzambo)